Dit is Essential Phone, de nieuwe smartphone van Android-oprichter Andy Rubin

Dit is Essential Phone, de nieuwe smartphone van Android-oprichter Andy Rubin

Essential Phone

De Essential Phone is opvallend als we naar de voorkant kijken. Hier zien we praktisch geen bezels, zoals dat bijvoorbeeld ook het geval is bij de Samsung Galaxy S8. Er zijn echter wel elementen anders ingevuld. Zo is het scherm rondom de frontcam gemaakt, een interessante designkeuze.

Dit zou ook betekenen dat de software licht aangepast moet worden. De statusbalk van Android zal - als het standaard-Android zou zijn - hierdoor onderbroken worden, ook al worden er daar niet vaak icoontjes of meldingen weergegeven.

Onder de motorkap vinden we interessante specs. Zo zien we de Snapdragon 835 in combinatie met 4GB RAM. Aan opslaggeheugen is er 128GB beschikbaar.

Modulair

Opvallend is verder het feit dat de looks erg clean zijn. Er zijn geen extra afleidende factoren toegevoegd. Zo lijkt een logo zelfs te ontbreken aan de buitenkant. Als je goed kijkt naar het toestel, dan zie je aan de achterkant een aantal connectoren zitten. Deze worden gebruikt om een aantal accessoires te koppelen aan het toestel. Onder andere een 360-cam, die er gewoon opgezet kan worden. Ook zou er een speciaal laadstation komen die via deze connectors aangesloten zal worden. Standaard wordt de Essential Phone opgeladen door een USB-C-aansluiting.

Andy Rubin en zijn team hebben er wel voor gekozen om de 3,5 mm jack te verwijderen. Er zou in de doos wel een verloopstekker meegeleverd worden om toch je 'ouderwetse' headphone aan te kunnen sluiten.

Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera, die we ook kennen van bijvoorbeeld de Huawei P10. De tweede sensor, kan meer licht opvangen, waardoor de kwaliteit van de foto's met weinig licht beter zou moeten worden. Aan de achterzijde zien we een 13 megapixel-camera, de frontcam is 8 megapixel.

Prijs en lancering

De Essential Phone is goed gebouwd, zo lijkt het op het eerste gezicht en er worden premium materialen gebruikt. De lancering staat allereerst gepland voor Amerika, waar het toestel 699 dollar zal gaan kosten. Op dit moment is niet bekend wanneer het toestel gelanceerd wordt en wanneer en of deze naar Nederland en België zal komen.

Via: The Verge

Essential Phone Essential PH-1
3040 mAh
5.71 inch - 1312 x 2560 px
128 GB
Qualco MSM8998 Snapdragon 835

Meer info

Essential Phone Essential PH-1
3040 mAh
5.71 inch - 1312 x 2560 px
128 GB
Qualco MSM8998 Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Essential

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties