Essential PH-1 met randloos design komt dit jaar nog naar Nederland

Essential PH-1 met randloos design komt dit jaar nog naar Nederland

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Essential PH-1

In onze techbubbel genaamd Android komen we veel nieuwe toestellen tegen. Toch deed de Essential PH-1 ons wat scherper opletten. Dit is namelijk de eerste smartphone van Android-oprichter Andy Rubin. Als iemand een vernieuwde smartphone zou neerzetten zou hij het wel kunnen zijn. De PH-1 voldeed eerst inderdaad aan deze verwachtingen. Het toestel had namelijk dunne schermranden en de zogenoemde 'notch', oftewel scherminkeping. Deze notch zou later terugkomen in andere smartphones zoals de iPhone X en zullen we in de toekomst nog vaker tegen gaan komen als we diverse geruchten moeten geloven. Zelfs Android P zal rekening gaan houden met deze scherminkeping aan de bovenkant van het scherm.

De PH-1 blonk verder uit door de keramische achterkant die extra krasbestendig is. Ook heeft het toestel high-end specificaties zoals een 2560 x 1312 5.7 inch scherm. De Snapdragon 835 verzorgt de kracht, samen met 4GB werkgeheugen en 128 opslag. De screen-to-body ratio is een hoge 85%, nog hoger dan de net aangekondigde Galaxy S9. Het scherm is wel LCD, waar we steeds vaker OLED zien op high-end smartphones.

Aan de achterzijde bevindt zich ook een aansluiting voor accessoires zoals een 360 graden camera die je direct op de telefoon kan aansluiten. Het systeem lijkt erg op de Moto Mods van Motorola. Essential zet verder in op een schone versie van Android zonder teveel toegevoegde apps van de fabrikant zelf. Ook wil het snel voor updates verzorgen zodat gebruikers niet snel achterlopen. Desondanks verschenen er laatst berichten dat Essential niet erg goed verkoopt in de Verenigde Staten, waar het toestel eerst werd gereleased.

Video

Essential Phone naar Nederland

Essential wil nu zijn heil in Europa gaan zoeken, zo heeft Jason Keats tegen NU.nl gezegd. De PH-1 zal daarmee ook in Nederland worden verkocht. Wanneer dit precies zal gebeuren is nog onduidelijk: de verkoop moet ergens in 2018 van start gaan.

Androidworld heeft navraag bij Essential gedaan en hierbij blijkt dat Essential wel interesse heeft om naar Europa te komen maar nog niet weet hoe en wanneer dit het geval zal zijn. Er zijn al wel verkennende gesprekken voor Nederland geweest. Daar is nog niks concreets uitgekomen wat betreft timing en bij welke (online) winkel of provider de PH-1 leverbaar zal zijn. Kortom, het plan staat nog in de kinderschoenen.

Over prijzen is ook nog niks duidelijk: in de VS is de adviesprijs al flink verlaagd van 700 dollar naar 499 dollar. Het zou kunnen 'dat de dollarprijs direct wordt omgezet naar euro's', aldus Keats tegen NU.nl. Zou jij de Essential Phone willen aanschaffen voor een prijs van 500 euro? Laat het weten in de comments!

Bronnen: NU.nl en Dim ergens op MWC

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk