Essential hint naar lancering nieuwe telefoon in teaser van CEO Andy Rubin

Essential hint naar lancering nieuwe telefoon in teaser van CEO Andy Rubin

Nieuwe Essential Phone

Essential beleefde een harde tijd in de jaren na de lancering van zijn eerste telefoon. Een jaar nadat de eerste Essential Phone PH-1 verscheen, raakte bekend dat het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin zijn volgende project - een nieuwe Essential Phone - had geschrapt wegens geldgebrek. Ook andere accessoires voor de Essential Phone PH-1 werden uitgesteld.

Nu is bekend geraakt dat de telefoon, die als eerste de beruchte 'notch' introduceerde voor de iPhone hem populair maakte, binnenkort mogelijk toch een opvolger krijgt. Dat leren we uit een tweet van Andy Rubin waarin hij een nieuwe lancering teaset. De veelbesproken Essential CEO reageerde op een tweet van meer dan een half jaar geleden waarin iemand vroeg om een nieuwe telefoonlancering van het merk. Rubin stelde droogjes: "Dankjewel. We zullen een aankondiging doen. Zet je schrap."

Teaser op Twitter

Wanneer verwacht?

Het is nog onbekend of de aankondiging van Essential om een telefoon zal gaan of een accessoire, maar het lijkt erop dat Rubin hint naar een nieuwe smartphone, omdat de Twitter-gebruiker de eerste Essential Phone prijst in zijn tweet. Mogelijk heeft Essential een nieuwe investering gevonden om zijn opvolger te kunnen realiseren. Het is nog niet bekend wanneer we meer zullen horen van het bedrijf. De eerste Essential Phone PH-1 werd geteased op Recode Conference twee jaar geleden, en dat evenement gaat vandaag van start.

De afgelopen maanden bleef het bedrijf rustig verder software-ondersteuning leveren voor zijn enige telefoon. Essential bracht de update naar Android Pie bijna tegelijk met Google uit en op Reddit beantwoordt het bedrijf regelmatig vragen in AMA-sessies (Ask Me Anything), waar vragen over de toekomst van het bedrijf vermeden worden. Anderhalf jaar na de lancering van de Essential Phone PH-1 raakte bekend dat het laatste toestel bij Essential de deur uit is.

Kijk jij uit naar een opvolger van de Essential Phone PH-1? Hoe zal volgens jou een nieuwe telefoon van Essential eruit zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Essential Phone

Essential Phone Essential PH-1
3040 mAh
5.71 inch - 1312 x 2560 px
128 GB
Qualco MSM8998 Snapdragon 835

Meer info

Essential Phone Essential PH-1
3040 mAh
5.71 inch - 1312 x 2560 px
128 GB
Qualco MSM8998 Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Essential

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer