Essential annuleert zijn tweede toestel en zoekt geld

Essential annuleert zijn tweede toestel en zoekt geld

Essential

Andy Rubin is de bedenker en uitvinder van Android. Na een aantal jaren bij Google gewerkt te hebben, heeft hij eerder het bedrijf verlaten om zijn eigen weg te gaan. Hij startte Essential en zij eerste product was de PH-1, de Essential Phone. Het toestel kreeg veel goede reacties vanwege zijn mooie design en het scherm. De Essential Phone was de eerste smartphone met een notch.

Essential Phone

Bloomberg bracht gisteren een gerucht naar buiten dat Essential de opvolger van de PH-1 geannuleerd heeft. Niet alleen zou het model niet meer uitkomen, het bedrijf zou ook te koop staan. Er zou een bedrijf in de arm genomen zijn die Essential moet adviseren wat de volgende stap zou moeten zijn. Rubin zou dus de handdoek in de ring gooien en stoppen. Geen smartphones meer en een deel van het bedrijf zou op een smarthome-project gezet worden.

Andy Rubin

Niet waar

Een officiële reactie van Essential ontkent dat het bedrijf te koop staat. Het bericht zegt dat het meerdere producten in ontwikkeling heeft en dat een van deze producten geannuleerd is. Daarmee kunnen ze al hun energie besteden aan producten waar ze wel van denken dat het een succes gaat worden. Daarnaast is er ook een interne mail van Andy Rubin gelekt. Hierin ontkent ook hij dat het bedrijf te koop staat, maar dat hij met bankiers samenwerkt om geld op te halen bij investeerders. Volgens de mail is Andy Rubin nog steeds positief over de toekomst van Essential.

Bron: AndroidPolice

Essential Phone Essential PH-1
3040 mAh
5.71 inch - 1312 x 2560 px
128 GB
Qualco MSM8998 Snapdragon 835

Meer info

Essential Phone Essential PH-1
3040 mAh
5.71 inch - 1312 x 2560 px
128 GB
Qualco MSM8998 Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Essential

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties