eSIM voor Simyo-klanten werkt nu ook op Android-telefoons

eSIM voor Simyo-klanten werkt nu ook op Android-telefoons

eSIM bij Simyo

Begin dit jaar maakte KPN bekend dat Simyo-klanten gebruik kunnen maken van eSIM. Dat is een digitaal alternatief voor de traditionele simkaart die in steeds meer telefoons wordt ingebouwd In een eerste fase konden enkel gebruikers met een iOS-telefoon met eSIM aan de slag, maar nu kunnen ook Android-gebruikers overstappen, dat meldt KPN in een persbericht.

Je kan gratis eSIM aanvragen via de Mijn Simyo-app als je een bestaande prepaid-klant bent. Dat zou slechts vijf minuten in beslag nemen volgens de provider. Het grote voordeel van eSIM is dat je niet meer fysiek van simkaart hoeft te wisselen en dat je eenvoudiger van provider kan wisselen. Je kan verder de eSIM-functionaliteit ook gebruiken om meerdere nummers op je telefoon te gebruiken. Ben je een prepaid-klant, dan blijft voorlopig wel de beperking gelden dat je geen nieuw telefoonnummer met eSIM kan aanvragen.

eSIM logo

Welke toestellen?

eSIM werkt momenteel op een select aantal Android-telefoons die een chip bevatten om digitale simkaarten mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Pixel 3-, 3a- en 4-reeks, de S20-reeks van Samsung, de Motorola Razr, de Samsung Galaxy Z Flip of de Samsung Galaxy Fold.

De opkomst van eSIM is al enkele jaren bezig, maar ze kwam eerst relatief traag op gang door een sneeuwbaleffect dat ontstond tussen providers en fabrikanten van telefoons. Naast Simyo werkt de functie ook bij T-Mobile. Heb jij een telefoon die werkt met eSIM of is dat volgens jou een belangrijke functionaliteit die wel aanwezig moet zijn bij je volgende aankoop? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Foto van de Samsung Galaxy S20 Ultra

Lees meer over:
Simyo eSIM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties