Ernstige Pixel 3-fout heeft al honderden telefoons vernield

Ernstige Pixel 3-fout heeft al honderden telefoons vernield

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honderden gebruikers van de een Pixel 3 of Pixel 3 XL-telefoon zitten met een defect toestel. Het lijkt te gaan om een update die de telefoon volledig onbruikbaar maakt, ook wel 'bricked' genoemd. Google heeft nog niet gereageerd op de feiten.

Fatale Google Pixel 3-fout

Sinds juni 2021 rapporteren eigenaars van de Pixel 3 en Pixel 3 XL een ernstige fout in de IssueTracker. In veel gevallen wordt een eigenaar wakker om dan een telefoon aan te treffen die helemaal niets meer doet. In bepaalde gevallen komt de fout zelfs voor terwijl ze apparaat aan het gebruiken zijn.

Alles wijst er dus op dat het om een automatische update gaat die ernstige gevolgen heeft. Bij deze Pixel 3-toestellen die bricked zijn, is het ook niet meer mogelijk om handmatig een oudere softwareversie op de telefoons te zetten, omdat de fout dat verhindert, dat weet Techradar.

Al zeker honderden gebruikers zijn alvast het slachtoffer geworden van deze fatale bug, en ze kunnen niet veel anders doen dan wachten op een reactie van Google. In principe is bij alle Pixel 3-telefoons de garantieperiode ruimschoots verstreken, maar in dit geval lijkt het ons wel logisch dat de fabrikant een oplossing zoekt voor getroffen gebruikers.

Ernstige Pixel 3-fout heeft al honderden telefoons vernield

Heb jij een Pixel 3?

Wie een Pixel 3 heeft die nog zonder problemen werkt, kan beter tijdelijk even de automatische updates stopzetten tot er een oplossing is. Het probleem is namelijk dat Pixels hun patches in de achtergrond downloaden en installeren. In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je dat kan verhinderen.

Stappenplan
  1. Open de Instellingen van je telefoon
  2. Druk op Over de telefoon
  3. Tik precies zeven keer op het Build-nummer om de Ontwikkelaarsopties te ontgrendelen
  4. Ga terug en ga naar Systeem en dan Geavanceerd
  5. Open de Ontwikkelaarsopties
  6. Zet Automatische systeemupdates uit

Gerelateerde artikelen

Ben jij het slachtoffer geworden van deze fout of heb jij ooit een telefoon gehad die door slechte software onbruikbaar werd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk