Er zijn door Wear OS 3 3 keer meer actieve Wear OS-apparaten

Er zijn door Wear OS 3 3 keer meer actieve Wear OS-apparaten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google zegt dat Wear OS 3 ervoor heeft gezorgd dat het aantal actieve Wear OS-apparaten sinds mei 2021 is verdrievoudigd. Tijdens Google I/O 2021 kondigde het aan dat er een vernieuwde versie van Wear OS zou komen en dat het hiervoor samenwerkte met Samsung. Een succesvolle samenwerking, zo blijkt uit deze nieuwe data.

Wear OS 3

Wear OS is het besturingssysteem voor wearables, namelijk smartwatches. Het was in eerste instantie een soort Android-variant voor slimme horloges, maar nu is het veel breder getrokken door de samenwerking van Google en Samsung op dit vlak. Er is meer mogelijk, het ziet er aantrekkelijker uit en het zorgt ervoor dat de wearables die er gebruik van maken ook wat moderner zijn.

Wear OS 3 was voor het eerst te vinden op de Samsung Galaxy Watch 4, met daarna de Montblanc Summit 3 en de Galaxy Watch 5. Het bleef echter niet alleen bij de merken Samsung en Montblanc, want Google introduceerde in oktober 2022 de eigen Pixel Watch die ook op Wear OS 3 draait. Ook kun je Fossil-smartwatches vinden met Wear OS 3, namelijk de Fossil Gen 6.

Google denkt dat er meer actieve gebruikers zijn doordat Wear OS 3 meer mogelijkheden heeft en bovendien wat soepeler werkt. Daarbij zouden vooral de camera-app voor selfies en de Google Home-integratie erg populair zijn. Zo kun je vanaf je pols allerlei smarthomegadgets aansturen.

Gerelateerde artikelen

Smartwatch

Dat het op Wear OS 3 allemaal wat soepeler gaat, komt mede door Fast Pair, een systeem waarmee je nog sneller oordopjes kunt linken met je gadget. Het werkt bijvoorbeeld met de apparatuur van JBL, OnePlus, Sony en Beats. Er zouden van 2017 tot 2022 meer dan 320 miljoen verbindingen zijn gemaakt met Fast Pair.

We zijn benieuwd of er dit jaar nog veel meer producten bijkomen die Wear OS 3 gebruiken. Zou Samsung of Fossil nog een onthulling gaan doen? Het jaar is net begonnen, dus de kans is groot dat Wear OS 3 een nog populairder besturingssysteem gaat worden.

Wat vind jij van Wear OS 3? Wat kan er beter? Laat het achter in de reacties.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk