Er komt een nieuwe smartphonefabrikant naar Nederland

Er komt een nieuwe smartphonefabrikant naar Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vanaf juni 2022 is ons land een smartphonefabrikant rijker. Vivo gaat dan van start met de verkoop van verschillende smartphones.

Wat is Vivo?

BBK Electronics is een conglomeraat, een groot bedrijf dat uit verschillende divisies bestaat die niet met elkaar in verband staan. De verschillende divisies die onder BBK vallen, zijn OPPO, OnePlus, Realme, Vivo en IQOO. OPPO, Realme en OnePlus zijn al geruime tijd in de Benelux aanwezig en Vivo is het volgende merk dat de stap naar de Lage Landen maakt. De distributeur van de Vivo-producten is V2FUTURE BV en dit bedrijf maakt het nieuws bekend op LinkedIn.

Vivo is een ontzettend grote speler in thuisland China. Het bedrijf staat zelfs in de top 3 van de grootste smartphonemerken ter wereld na Samsung en Apple. Eind vorig jaar liet Vivo een lichte groei in Europa zien, al stelde dit wereldwijd weer iets teleur.

Vivo X, Y en V-serie

Vivo brengt in alle prijssegmenten telefoons uit, vaak ook hele bijzondere. Zo zagen we vorig jaar de Vivo X60 Pro-smartphone met gimbal-camera. De X-serie van Vivo bevatten high-end smartphones. Daaronder bevinden zich de Y- en de V-serie met de begin dit jaar aangekondigde Vivo V23- en V23 Pro en de Vivo X Fold. Maar Vivo werkt ook aan gekke concepten. Wat dacht je van een telefoon met cameradrone voor selfies vanuit de lucht? Of een telefoon met afneembare camera met batterij? Of een telefoon zonder randen, poorten en knoppen?

Gerelateerde artikelen

Vivo is als merknaam nog niet heel erg bekend in Nederland, maar daar gaat de distributeur aan werken. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met de belangrijkste telecomretailers en specialisten in Nederland. Daarnaast worden vanaf juni diverse marketingcampagnes gestart, en zal de naam Vivo als hoofdsponsor te zien zijn tijdens de wedstrijden van het WK Voetbal in Qatar.

Volgens de distributeur zullen in Nederland "onder andere de X, Y en V-serie binnenkort verkrijgbaar zijn". Hoeveel de telefoons hier zullen gaan kosten, is nog niet bekend.

Wat vind jij van de komst van Vivo naar Nederland? Denk je dat de telefoons iets gaan toevoegen aan het smartphonelandschap? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Vivo V23

Vivo V23

Via Androidplanet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk