Eén op de drie Nederlanders betaalt met smartphone aan de kassa

Eén op de drie Nederlanders betaalt met smartphone aan de kassa

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Uit onderzoek is gebleken dat de portemonnee in Nederland langzaam maar zeker wordt vervangen door de smartphone. 46 procent van de Nederlanders laat de portefeuille regelmatig thuis om met de smartphone te pinnen.

Portemonnee blijft steeds vaker thuis

Zo'n 30% procent geeft zelfs aan dat de smartphone de portemonnee volledig heeft vervangen. Dat blijkt uit een onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder meer dan 1.100 respondenten. Eén van die respondenten gaf als verklaring aan dat alle pasjes tegenwoordig via verschillende apps digitaal te verkrijgen zijn: “Alleen mijn ID-kaart kan ik nog niet op mijn smartphone tonen, die neem ik nu nog los mee.” Wellicht dat de Google Wallet in de nabij toekomst hier een oplossing voor kan bieden. Als het aan Google ligt, gaat dat deze zomer nog gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Verschil tussen Apple en Samsung

Vooral mensen met een iPhone betalen met hun telefoon aan de kassa. Dat percentage staat op 55%. Bij Samsung is dit 35%. Volgens Smartphonehoesjes kan dit verschil mogelijk verklaard worden door de beschikbaarheid van Google Pay, de betaaldienst van Google. Volgens Martijn Hooft, eigenaar van Smartphonehoesjes.nl, wordt Google Pay nog niet door alle banken ondersteund: “Apple Pay kan in Nederland bij vrijwel elke bank gebruikt worden en wordt zodoende mogelijk ook meer gebruikt.”

Dat is een opvallende uitspraak aangezien Nederlanders met een Android bij bijna elke bank contactloos kunnen betalen met hun smartphone. Google Pay is hiervoor geen vereiste maar één van de mogelijkheden.

Vrouwen betalen vaker met smartphone

In totaal heeft 46% van de respondenten aangegeven de portemonnee regelmatig niet meer mee te nemen wanneer ze van huis weg gaan. Vrouwen doen dat volgens het onderzoek wat vaker dan mannen. 54% van de ‘thuislaters’ is namelijk vrouw.

Gebruik jij je telefoon om te betalen aan de kassa? En de rest in jouw gezin/huishouden? Gebruik je liever je pinpas of contant geld? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Populairste artikelen over mobiel betalen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk