Deze 30 Huawei-telefoons krijgen EMUI 10.1 met 7 nieuwe functies

Deze 30 Huawei-telefoons krijgen EMUI 10.1 met 7 nieuwe functies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei komt met nieuwe functies voor zijn telefoons met de EMUI 10.1-update. We leren over wat we mogen verwachten en Huawei deelt ook zijn updateschema. Ontdek hier wat er nieuw is en wanneer je de update mag verwachten.

*Update 13/05 om 11:50 uur: Huawei Nederland brengt onze redactie ervan op de hoogte dat er in een persmededeling foutief is gelinkt naar een oud updateschema (zie onderaan dit artikel) voor EMUI 10. Het schema van EMUI 10.1 wordt later meegedeeld. Wel kon Huawei Nederland ons al vertellen dat de Huawei P30 en P30 Pro vanaf 2 juni de update krijgen en de Mate 30 Pro krijgt hem al eerder, vanaf 27 mei. Celia zal vooralsnog niet in het Nederlands beschikbaar zijn.

EMUI 10.1-update

1. Golden Snap

De 'Golden Snap'-functie kwam als eerste naar de P40-reeks. in plaats van enkelvoudige foto's te maken, kan je met Golden Snap verschillende frames bekijken van voor en na het moment waarop je op de sluiterknop hebt gedrukt. Je kan vervolgens de beste beelden vergelijken en een keuze maken. Verder is er 'AI Remove Passerby' en 'AI Remove Reflection' waarmee je respectievelijk een vervelende voorbijganger of een weerspiegeling in glas softwarematig kan wegwerken op je telefoon. In onze P40 Pro-review lees je wat we van deze functie vinden.

Respectievelijk een foto met en zonder het weghalen van de reflectie in glas 

2. Huawei MeeTime

Nu veel nieuwe telefoons op Huawei Mobile Services draaien in plaats van de Google Play Store gaat Huawei op zoek naar eigen alternatieven voor bekende Google-diensten en andere apps die in de Play Store aanwezig zijn, maar niet in de AppGallery. MeeTime is de nieuwe app voor videogesprekken op Huawei-telefoons en tablets. Ze ondersteunt een Full HD-resolutie en MeeTime belooft ook bij weinig licht en met een zwak wifi-signaal een goede beeldkwaliteit. Tijdens het videobellen kan je ook je scherm delen.

[readmore articles="206872"]

3. Multi-Screen Collaboration

Huawei legt met deze functie een link tussen je pc en je telefoon. Je kan op je pc oproepen van je telefoon beantwoorden en je deelt snel bestanden en hyperlinks tussen je telefoon en je pc. Huawei gebruikt daarvoor zijn eigen programma's voor je pc.

4. Multi-Device bedieningspaneel

Je telefoon gaat zelf aanbevelingen doen op basis van apparaten bij je in de buurt. Als je met de nieuwe Huawei Music-dienst naar muziek luistert en je hebt een Huawei Sound X-speaker bij je in de buurt, dan gaat je telefoon zelf aanbevelen om je muziek op die luidspreker af te spelen.

Beelden van de app

5. Huawei Share

Huawei Share bestaat al langer, en het laat je snel bestanden uitwisselen met je Huawei-telefoon. Je kan nu ook muziek streamen of een schermprojectie delen met Huawei Share en je kan ook sneller verbinding maken met een andere telefoon door snel op de achterkant te tikken.

6. Celia

Celia is de spraakassistent van Huawei en het zal nu mogelijk zijn om in EMUI 10.1 haar aandacht te trekken door "Hey, Celia" te zeggen. Celia kan je helpen vertalen, ze heeft toegang tot je contacten, leest berichten voor, laat je media afspelen en meer. Huawei Nederland maakt niet duidelijk of Celia ook in het Nederlands zal werken, en we namen daarom contact met ze op. We passen dit artikel aan zodra we meer weten.

Beelden van Celia

7. Huawei Assistant

Assistant is Huawei's alternatief voor Google Discover op telefoons met Google-diensten, en het systeem doet denken aan de oude OxygenOS Shelf van OnePlus-telefoons. Enerzijds krijg je nieuwsartikelen die door SQUID worden geleverd, maar je krijgt ook snelle toegang tot een reeks functies van je telefoon. Daarnaast kan je je Assistant zelf personaliseren met de dingen die jij het belangrijkste vindt. Met de nieuwe update zal de Assistant voor alle apparaten beschikbaar zijn.

Beschikbaarheid

EMUI 10.1 komt naar een dertigtal apparaten van Huawei en de eerste updates worden in juni verwacht. Huawei deelt alvast onderstaand updateschema dat voor West-Europa geldt. Heeft jouw Huawei-telefoon wel Google-apps, dan verandert daar niets aan. Je krijgt in dat geval alleen de bovenstaande functies. Wat denk jij van deze update? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

beeld van de update

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk