Deze emoji’s maken kans om in 2019 te worden toegevoegd

Deze emoji’s maken kans om in 2019 te worden toegevoegd

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Emoji-update

Elk jaar worden er een flink aantal emoji’s toegevoegd aan Androidtoestellen. Zo worden er over een paar maanden verschillende nieuwe dieren, superhelden en een taart toegevoegd aan de Emoji-line-up. Dat betekent niet dat de ontwikkeling voor volgend jaar nog niet in volle gang is. Sterker nog, de shortlist van emoji’s die volgend jaar worden toegevoegd aan onze mobiele toestellen is inmiddels bekend. Volgend jaar is er een duidelijk thema te zien in de nieuwe afbeeldingen.

Nieuwe Emoji 2019

De lijst is te bekijken via The Unicode Blog. Het thema van volgend jaar is duidelijk “beperkingen”. Zo is te zien dat er een rolstoel, blindengeleidehond en verschillende protheses op de lijst staan. Het is overigens niet enkel dit soort emoji’s die worden uitgelicht. Zo staan er ook een vlieger en een wit hart op de lijst. Verder is er een emoji die erg verveeld kijkt, nieuwe zwemkleding en zelfs een knoflook-emoji maakt zijn opwachting.

Uiteraard zullen niet alle Emoji’s die op de lijst staan daadwerkelijk worden toegevoegd, maar het geeft ons wel vast een goede indruk. Het is mogelijk om eigen voorstellen in te sturen naar The Unicode Blog. Mocht je een een goed idee hebben, dan kun je deze dus makkelijk indienen. Eerder bleek een speciaal soort emoji alle apps, waaronder WhatsApp, te laten crashen. Daarnaast werd de pistool-emoji vervangen door een waterpistool door Google, Microsoft en Facebook.

Beschikbaarheid nieuwe Emoji’s

Zoals gezegd zullen we eerst de update voor 2019 nog moeten ontvangen. Het zal dus nog minimaal een jaar duren voordat we een aantal van de emoji’s van de shortlist kunnen gebruiken. Tot die tijd moeten we het doen met de emoji’s die zijn geïnstalleerd.

Bron: Android Authority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk