Emoji-reacties voor Gmail worden vanaf vandaag uitgerold

Emoji-reacties voor Gmail worden vanaf vandaag uitgerold

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Google gaat de emoji-reacties voor Gmail officieel uitrollen. Ze komen vanaf vandaag geleidelijk beschikbaar op Android en moeten binnenkort dus ook in de Gmail-app op jouw telefoon en tablet te vinden zijn.

Emoji-reacties

Misschien herken je het wel: je zit middenin in het 'mailverkeer' en denkt deze goed te hebben afgerond, maar dan komt er toch weer een kleine e-mail bovenop. Zo'n bevestigingsemail die je eigenlijk alleen met een duimpje hoeft te beantwoorden, maar waarvoor je toch weer een 'hele' e-mail moet schrijven om te bevestigen dat je deze gelezen hebt.

Gerelateerde artikelen

Hier wil Google iets aan doen in de vorm van emoji-reacties. Deze kennen we onder andere al van Google Chat en WhatsApp. Het zijn korte bevestigingen die je kunt geven in de vorm van een emoji, zonder dat je een apart bericht hoeft te versturen.

Hoe werkt het?

Als je de update met hierin de emoji's ontvangen hebt, dan kun je een smiley-icoon aan de rechterzijde van een e-mail vinden. Deze zouden dan naast de drie puntjes en de 'doorstuurpijl' te vinden moeten zijn. Als je hier op klikt krijg je vervolgens de keuze uit alle bestaande emoji's die ook in Gboard te vinden zijn. Al je er vervolgens een emoji selecteert, dan reageer je gemakkelijk en snel met die betreffende emoji. De ontvanger krijgt dan een melding en ziet hoe je geantwoord hebt.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Zoals in de introductie van dit artikel al te lezen is, worden de emoji-reacties in Gmail - waarover we eerder al schreven - vanaf vandaag uitgerold. Op onze redactie heeft niemand de update met hierin de emoji's al ontvangen.

In de komende maanden moeten de reacties ook beschikbaar worden op iOS en de webversie van Gmail.

Gebruik jij (veel) emoji's in je berichten? En zo ja, welke gebruik je het meest? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk