Zo ziet Embedded Android eruit in een Audi Q8 Sport

Zo ziet Embedded Android eruit in een Audi Q8 Sport

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Embedded Android

Zowel Volvo als Audi tonen momenteel op Google I/O een demo van een in-car-entertainmentsysteem gebaseerd op Android. Er wordt ook gesproken over de term 'Embedded Android for Automotive'. Met een dergelijk systeem kan de gebruiker naast Android-apps als Google Maps en Spotify ook zaken als airco, zonnedak en ramen in de auto bedienen.

Verwarrend is wel dat Android Auto ook beschikbaar is voor in-car-entertainmentsystemen in auto's. De eerste hiervan kwamen in 2015 al op de markt. Maar het grote verschil is dat deze systemen informatie projecteren. Autofabrikanten bouwen namelijk een Android Auto-ontvanger in hun in-car-entertainmentsysteem. Door een Android-toestel met een USB-kabel te verbinden met de auto, wordt Android Auto opgestart. Het echte Android Auto draait dus op de smartphone zelf, de auto levert alleen een beeldscherm en wat informatie over onder andere de auto.

Voordelen van Embedded Android

De SUV van Audi is uitgerust met een Embedded Android-infotainment-systeem dat dus draait op het Androidplatform. Het voordeel voor autofabrikanten is dat ze hun eigen huisstijl kunnen behouden door er een eigen uiterlijk en apps aan mee te geven. Gebruikers kunnen als voordeel de lay-out personaliseren net als in Android voor smartphones. Beide is bij Android Auto niet mogelijk.

Daarnaast is Android Auto niet goed geschikt voor verschillende schermen in het dashboard in een auto. De fabrikant heeft ook de hand in het aantal apps dat beschikbaar is in het systeem en kan er ook voor zorgen dat apps niet kunnen worden gedownload als de auto aan het rijden is.

In onderstaande video zie je Martin James van Google in de Audi Q8 uitleg geven over Embedded Android. Daaronder zie je de werking van een Embedded Android-systeem van Audi.

Via: Slashgear

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk