Elon Musk wil Twitter kopen voor 41 miljard dollar

Elon Musk wil Twitter kopen voor 41 miljard dollar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Tesla-topman Elon Musk heeft een overnamebod gedaan op Twitter, dat heeft hij bekend gemaakt in een brief aan het bestuur van de sociale media-app. Hij wil Twitter hervormen en de dienst ook van de beurs halen. Musk dreigt aandelen te verkopen als zijn bod niet wordt aanvaard.

Elon Musk en Twitter

Elon Musk, Tesla-baas en de rijkste man ter wereld, heeft een openbaar overnamebod gedaan op Twitter. De zakenman kocht recent 9,2 procent van de Twitter-aandelen, waardoor de prijs van het aandeel met 38 procent omhoog schoot. Toch wordt nu duidelijk dat de miljardair nog verder wil gaan.

"Nadat ik mijn investering heb gedaan besefte ik dat het bedrijf in zijn huidige vorm niet succesvol zal zijn en ook zijn sociale doelen niet kan verwezenlijken", dat schrijft Elon Musk in een open brief aan Twitter-voorzitter Bret Taylor. "Twitter moet als een privébedrijf worden hervormd."

Elon Musk is kritisch op de sociale media-app en vindt dat Twitter meningen onderdrukt op zijn platform. Hij wil het bedrijf ook van de beurs halen en belooft het "volledige potentieel" van Twitter te ontgrendelen na de overname. Musk zegt dat hij 54,20 dollar per aandeel wil neerleggen, dat is een flink hogere koers vergeleken met het moment dat de zakenman nog niet in Twitter investeerde.

Mes op de keel

Toch houdt de miljardair ook iets achter de hand voor wanneer de Twitter-top zou overwegen om zijn bod links te laten liggen. "Het is mijn beste en laatste bod. Als het niet geaccepteerd wordt dan zou ik mijn positie als aandeelhouder moeten herzien."

Wanneer het bod van Elon Musk geweigerd wordt dreigt hij zijn aandelen te verkopen, wat een flinke dreun zou uitdelen aan de koers van het bedrijf. Tegelijk maakte Twitter nog nooit winst sinds zijn bestaan en recent haalde het bedrijf zijn doelstellingen niet met zijn kwartaalomzet en gebruikersgroei, dat schreef Reuters.

De populairste artikelen over Twitter
Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk