Elon Musk: ‘Die Tesla-phone komt er als Twitter uit de Play Store verdwijnt’

Elon Musk: ‘Die Tesla-phone komt er als Twitter uit de Play Store verdwijnt’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Elon Musk maakt het nogal bont met Twitter: zo bont dat het best eens kan gebeuren dat de app uit de Play Store van Google en de App Store van Apple verdwijnt. Mocht dat het geval zijn, dan overweegt hij om een volledig nieuwe telefoon met eigen besturingssysteem te maken. We hebben vaker gehoord over de Tesla-phone: komt die er dan toch?

Elon Musk

Het is voor het eerst dat de miljardair zich uitspreekt over het potentieel van een telefoon die naast Android en iOS bestaat met een geheel eigen besturingssysteem. Op die manier kan hij een eigen appwinkel creëren waarin Twitter wel te vinden is. Het is overduidelijk dat hij enorm veel geloof heeft in Twitter, of de ‘alles-app’ die hij er uiteindelijk van wil maken. Zoveel, dat hij er zelfs een volledig nieuwe gadget voor zou willen ontwikkelen.

Aan de andere kant kennen we Musk inmiddels een beetje: die tweet vaak het ene na het andere wilde idee de wereld in. Zelfs in de overname van Twitter zelf was hij enorm wispelturig: eerst wilde hij het wel overnemen, toen weer niet en uiteindelijk zijn we een half jaar verder en zit hij op de troon bij het social medium. Vorige week besloot hij op basis van een poll dat Donald Trump terug moest kunnen komen. Hij vindt vrijheid van meningsuiting erg belangrijk, ook als dat betekent dat mensen oproepen tot geweld.

Gerelateerde artikelen

Twitter uit de Play Store?

Dat kan hij vinden en daar mag hij vanalles mee doen op zijn eigen platform, maar hij moet daarin niet vergeten hoe mensen Twitter bereiken. Ze downloaden de app uit de App Store van Apple of de Play Store van Google en laten die bedrijven nu net een iets strenger regime hanteren. De kans is dus zeker aanwezig dat Twitter op een bepaald moment uit de winkel wordt gegooid. Hij tweette een antwoord op deze opmerking van podcasthost Liz Wheeler: “Als Apple en Google Twitter van hun appstores gooien, dan zou Elon Musk zijn eigen smartphone moeten produceren. Het halve land zou lachend de bevooroordeelde, bespiedende iPhone en Android laten vallen. De man bouwt raketten naar Mars, een simpel smartphonetje moet dan makkelijk zijn, toch?”

Musk zegt: “Ik hoop zeker niet dat het tot zover moet komen, maar ja, als er geen andere optie is, dan maak ik een alternatieve telefoon.” Wat moet het heerlijk zijn om zoveel geld tot je beschikking te hebben dat je zulke uitspraken kunt doen en ze ook nog bewaarheid kunnen worden. Het is overigens waarschijnlijk nog lang niet zo ver: er klinkt op dit moment geen geluid vanuit Apple of Google om Twitter uit de appwinkels te gooien. Aan de andere kant kan het soms hard gaan, zo weet ook Epic Games dat nog steeds worstelt met Fortnite en de appwinkels.

Tesla-phone

Zo’n Tesla-phone kan in principe best snel gemaakt worden: Tesla maakt ook zijn eigen chips, is bekend met software, apps en games en het maken van een goede gebruikersinterface. We vragen ons alleen af waarom je dan een heel nieuw toestel moet maken: volstaat een .apk-bestandje dat je bijvoorbeeld via twitter.com kunt downloaden niet gewoon? Je kunt als gebruiker de appwinkel altijd omzeilen, ook al is dat vaak minder veilig.

Zou jij Twitter als losse apk downloaden en installeren als het niet meer in de Play Store stond? Laat het achter in de reacties.

Afbeelding: 'Elon Musk Dreaming of a Brighter Future', 'Steve Jurvetson', CC BY2.0.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk