Eindelijk: Pixel 6-serie ontvangt beveiligingsupdate van maart

Eindelijk: Pixel 6-serie ontvangt beveiligingsupdate van maart

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De beveiligingsupdate van maart met daarin de Pixel Feature Drops was al een week vertraagd. In plaats van de eerste maandag van de maand, 6 maart, kwam de update pas op 14 maart binnen op de Pixel-telefoons. De Pixel 6-serie kreeg de update helaas niet, maar daar komt nu verandering in.

Google Pixel-telefoons krijgen Pixel Feature Drops

Na een behoorlijke vertraging kregen de eerste Pixel-telefoons precies een week geleden de beveiligingsupdate van maart binnen. Deze update komt ook met Pixel Feature Drops. Welke Pixel Feature Drops er precies in de update zitten, lees je hier.

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro kunnen in ieder geval rekenen op een verbeterde versie van Nachtzicht voor de camera. Daarnaast is Magic Eraser nu beschikbaar voor alle Pixel-telefoons. Je vindt deze functie in de Google Foto's-app. Dat geldt ook voor Health Connect. Dat is een app die je sport- en gezondheidsgegevens synchroniseert op al je apps en apparaten.

De beveiligingsupdate van maart is ook om een andere reden zeer belangrijk om te installeren op de Pixel 6. Dankzij deze update wordt een "zeer ernstige" kwetsbaarheid opgelost die betrekking heeft op de markup-screenshottool op Pixel-telefoons. Die kwetsbaarheid kan het croppen van screenshots ongedaan maken, met alle risico's van dien.

Gerelateerde artikelen

Beveiligingsupdate installeren

Het is dus hoog tijd om de nieuwste beveiligingsupdate op je Pixel 6 of Pixel 6 Pro te installeren. Androidworld-lezer Sjors heeft de update inmiddels binnen en ons hiervan op de hoogte gesteld. Volg de stappen hieronder om de update binnen te halen.

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem -> Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-beveiligingsupdate.

Heb jij de derde beveiligingsupdate van maart al binnen op je Pixel 6 of Pixel 6 Pro? Wat vind je van de Pixel Feature Drops? Laat het ons weten in de reacties.

Google Pixel 6

Google Pixel 6

De Google Pixel 6 maakt samen met de Pixel 6 Pro onderdeel uit van de Pixel 6-serie van Google. Dit zijn twee nieuwe topsmartphones die beschikken over een nieuw design en een nieuwe chipset van eigen makelij. Uiteraard bevatten de telefoons weer uitstekende camera's en het nieuwe Android 12 met Material You.

€ 649

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk