Eerste vouwbare telefoon ter wereld ondergaat buigtest

Eerste vouwbare telefoon ter wereld ondergaat buigtest

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Royole FlexPai

Fabrikant Royole heeft zijn smartphone met een vouwbaar scherm de FlexPai in november gelanceerd. Je kan de FlexPai zien als een hybride tussen een smartphone en een tablet. Uitgevouwen is het scherm 7,8 inch groot en gebruik je het als een tablet met ondersteuning voor split-screenmodus en ook drag-and-drop tussen applicaties.

Royole FlexPai

Opgevouwen fungeert de FlexPai als een smartphone met twee schermen. Deze schermen inclusief software kunnen afzonderlijk van elkaar of tegelijkertijd werken. Daarnaast kan de zijbalk van het scherm gebruikt worden voor het tonen van notificaties. Het scherm bevind zich in beide gevallen overigens aan de buitenzijde en dat is best kwetsbaar.

Het scherm van de FlexPai is volgens Royole volledig flexibel waarbij de techniek zorgt voor de stabiliteit, betrouwbaarheid en lange levensduur. Omdat laatste te garanderen heeft de FlexPai meer dan 200.000 buig-, draai- en spanningstests doorstaan. Zack Nelson, beter bekend als JerryRigEverything heeft de test nog eens dunnetjes over gedaan.

Marteltest

In de video kun je goed zien hoe het apparaat gebouwd is. Zack begint met de krastest en hier zakt de foldable al snel op. Dan gaat de aansteker erover en binnen 5 seconden zakt de FlexPai ook op dit onderdeel. Daarna volgt de altijd pijnlijke buigtest. Wat er dan gebeurt, zie je in de video hieronder.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk