Eerste Telegram-update van 2023 komt met veel handige functies

Eerste Telegram-update van 2023 komt met veel handige functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De eerste update van dit jaar staat klaar voor Telegram. Deze update bevat 10 belangrijke functies en één daarvan is het vertalen van volledige chats.

Berichten vertalen in Telegram 

De chatapp Telegram kan al berichten voor je vertalen. Dat is natuurlijk erg handig als je in buitenlandse kanalen of groepen zit, en berichten niet altijd even duidelijk voor je zijn. Je kan die vertaalfunctie via een optie in de instellingen aanzetten en zo elk afzonderlijk bericht vertalen. Die knop vind je hier.

Nieuw: volledige chats vertalen

Dankzij versie 9.4 is het nu ook mogelijk om gehele gesprekken in één keer te vertalen. Je hoeft dan niet meer elk afzonderlijk bericht één voor één te vertalen. Zodra je de functie hebt geactiveerd, kun je volledige chats in één keer vertalen. Een voorbeeld daarvan zie je hieronder.

Eerste Telegram-update van 2023 komt met veel handige functies

Deze vertaaloptie in Telegram vind je ook in de instellingen van de app. Daar kan je de functie in- en uitschakelen, en dat doe je als volgt:

  1. Open Telegram en open Instellingen via het zijmenu met de drie streepjes
  2. Tik op Taal
  3. Activeer vertalen via de Volledige chats vertalen

Zoals je ziet is deze functie niet voor iedereen beschikbaar. Alleen Telegram Premium-abonnees kunnen er gebruik van maken. Telegram-gebruikers zonder betaald abonnement kunnen nog altijd elk afzonderlijk bericht vertalen.

Meer nieuwe mogelijkheden

In de update zitten nog meer nieuwe mogelijkheden. Denk aan de mogelijkheid om een ​​sticker of geanimeerde emoji in te stellen als profielfoto. Dit kan voor je account, groepen en kanalen. Deze functie is beschikbaar voor alle Telegram-gebruikers. De stickers en emoji in Telegram zijn nu overigens ook op categorie gesorteerd. Dat ziet er meteen overzichtelijker uit.

Heb je niet zo'n grote databundel? Om te voorkomen dat je je limiet overschrijdt, heeft Telegram gedetailleerde cirkeldiagrammen toegevoegd. Die vind je in de instellingen onder Data en opslag.

Eerste Telegram-update van 2023 komt met veel handige functies

Daarnaast kunnen beheerders voor negen verschillende mediatypen instellen of die wel of niet door groepsleden gedeeld mogen worden. Denk aan foto's, spraak- en videoberichten. Telegram-gebruikers kunnen ook instellen wanneer media automatisch wordt opgeslagen in de galerij. Hierbij kan er geselecteerd worden op basis van de grootte, het type en de chat waarin het is verzonden. Tenslotte geeft Telegram nu tot 40% korting op Telegram Premium als je voor het jaarabonnement gaat.

Gebruik jij Telegram al? Wat vind je van de nieuwe mogelijkheden? Laat het ons weten in de reacties.

Alles over Telegram

Je vindt ons complete Telegram tipsoverzicht met alle tips, tricks, en nog veel meer hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen Telegram-tips op Androidworld.

De populairste Telegram-tips

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk