Eerste telefoon met selfiecamera onder scherm komt op 1 september

Eerste telefoon met selfiecamera onder scherm komt op 1 september

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Selfiecamera onder het scherm

Fabrikanten verruimen steeds meer de grenzen van smartphonetechnologie,. Ook wanneer het niet gaat om verbeterde prestaties, maar enkel om een designverbetering, dan zijn merken nog steeds bereid om een inspanning te leveren. Een voorbeeld is het watervalscherm van de Huawei Mate 30 Pro dat ook afscheid nam van de volumeknoppen. Daarnaast is er ook de selfiecamera onder het scherm die volgende maand voor het eerst in een telefoon wordt gebruikt, dat weet PR Newswire.

De ZTE Axon 20 5G zal de eerste telefoon zijn met zo'n in-screen-camera en ZTE kondigt de telefoon aan op 1 september. Het bedrijf deelt nog geen details over hoe het erin geslaagd is om zowel goede cameraprestaties te beloven en toch de camera onzichtbaar weer te geven als hij niet wordt gebruikt.

Beelden van de prototypetelefoon

Een demo van OPPO over de in-screen selfiecamera

Race onder merken

Xiaomi's Redmi-topman Lu Weibing maakte begin dit jaar bekend dat we nog niet meteen een selfiecamera onder het scherm zullen zien bij telefoons voor consumenten. Volgens hem zorgt de hoge pixeldichtheid van schermen ervoor dat de camera te weinig licht krijgt om goede foto's te nemen. Een oplossing kan zijn om een lagere schermresolutie te gebruiken, maar in dat geval kan je maar moeilijk om een echte vooruitgang spreken. ZTE lijkt in ieder geval wel een oplossing te hebben gevonden voor de Axon 20 5G. Verder weten we ook dat de telefoon een groot 6,92 inch scherm krijgt.

OPPO was de eerste die vorig jaar bekend heeft gemaakt dat het een selfiecamera onder het scherm heeft ontwikkeld, maar sindsdien hebben we de technologie nog niet in een OPPO-toestel gezien. We weten daarnaast ook dat Huawei aan zo'n camera werkt en dat Samsung de in-screen camera eerst had gepland voor de Galaxy S10.

Vind jij de selfiecamera onder het scherm een mooie verbetering of hecht je niet zoveel belang aan verbeteringen die enkel bijdragen aan het design? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk