Marshmallow voor Xperia Z5-serie druppelt binnen in Nederland [screenshots]

Marshmallow voor Xperia Z5-serie druppelt binnen in Nederland [screenshots]

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Marshmallow

De Marshmallow-update lijkt ook hier mondjesmaat aangeboden te worden voor de Z5-serie van Sony. Zo kregen we meldingen binnen van personen die hun toestel konden voorzien van de nieuwe software via PC Companion, het software-programma van Sony voor op de computer. Direct de software downloaden via de toestellen is nog niet mogelijk, dat zal later pas gaan gebeuren.

We hebben meldingen en screenshots ontvangen van personen die de Z5 Compact en Z5 Premium in hun bezit hebben, maar of de update ook al beperkt beschikbaar is voor mensen met de normale Z5 is nog onbekend. Eerder vandaag schreven we nog over een korte video van Sony, waarin verschillende Android 6.0-features werden belicht.

De Z5 Compact werd direct bij Vodafone aangeschaft, terwijl de Z5 Premium werd geleverd door een andere webshop. Via de tool XperiFirm is ook te checken dat de update voor Vodafone-gebruikers te downloaden moet zijn via PC Companion voor deze devices. Op de verschillende screenshots in dit artikel zien we onder andere de aanpassingen aan de interface van verschillende icoontjes, het Marshmallow-logo en de kleine easter-egg-game. Screenshots die gemaakt worden op de Z5 Premium hebben nu een resolutie van 3840x2160 pixels, waar dat eerder nog 1920x1080 pixels betrof, zoals te lezen was in onze review.

Tenslotte zien we ook verschillende screenshots van de app-rechten van verschillende applicaties. In Android 6.0 Marshmallow is het namelijk mogelijk om de permissies die gebruikt worden aan te passen per applicatie.

Beschikbaarheid

Bekijken of de update al klaarstaat voor jouw Xperia Z5-smartphone kan door het toestel te koppelen met PC Companion of door XperiFim te gebruiken, een tool die te vinden is op onder andere XDA-Developers. Het kan dus zijn dat Marshmallow nog niet te installeren is op jouw toestel, maar de update is wel daadwerkelijk begonnen.

Kun jij Android 6.0 al wel downloaden, laat het dan weten in de reacties? Laat daarbij ook even weten waar je toestel vandaan komt (land/ winkel) en of deze software van de provider bevat of niet.

Dank voor de tips en screenshots Edwin en Emiel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk