Eerste indrukken Marshall London: herkenbaarheid voor een hoge prijs

Eerste indrukken Marshall London: herkenbaarheid voor een hoge prijs

Marshall London

De London van Marshall is gewoonweg geen telefoon die het moet hebben van high-end hardware, maar mensen die dit toestel interessant vinden houden van looks die je normaal niet ziet of zijn audioliefhebbers. Het toestel volgt de designkenmerken van bijvoorbeeld de versterkers van het bedrijf, met een neplederen achterkant, twee frontspeakers met een rooster ervoor en verschillende gouden accenten. Het scherm is een 4,7 inch 720p-variant, weinig op aan te merken, maar in dure smartphones zien we vaak hogere resoluties. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig, een verwijderbare 2500mAh-accu en het geheugen van 16GB is uitbreidbaar met een microSD-kaartje.

Lees ook: Marshall London: de smartphone voor muziekliefhebbers

Het toestel ligt goed in de hand, maar is wat groot voor zijn schermgrootte. Dat komt gewoonweg doordat er twee speakers aanwezig zijn aan de voorkant van het toestel. Ook zijn er twee 3,5mm-uitgangen aanwezig, een scrollwieltje om het volume te kunnen regelen en ook vinden we aan de bovenkant van de London een M-button, waarmee je altijd en overal de muziek-app kunt opstarten. Het toestel is voorzien van Android 5.1 Lollipop een nagenoeg stock Android-ervaring, maar er zijn wel enkele applicaties op het toestel voorgeïnstalleerd, waaronder een equalizer of een applicatie om eigen samples mee te maken. Een eigen ontwikkelde DJ-applicatie moet in de loop van het jaar volgen. Verschillende icoontjes bevatten ook een goudachtige kleur en look, om zodoende ook de interface wat Marshall-spirit mee te geven, leuk wat mij betreft.Noemenswaardig is ook nog dat je aan het doosje al kunt zien dat je te maken hebt met een speciale device. Op de voorkant prijkt de London en als je het doosje openmaakt moet je eerst een kartonnetje verwijderen waarin een plectrum is verwerkt, leuke details. Ook wordt er een in-ear-hoofdtelefoon geleverd bij het toestel, maar in de korte periode dat we het toestel konden testen hebben we deze even laten liggen. Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van toestellen zoals deze, niet per se door de verschillende mogelijkheden geënt op muziek, maar wel door het uiterlijk waardoor je met iets op zak loopt wat nog enigszins speciaal is.

Beschikbaarheid

Of dat de reden moet zijn om de Marshall London aan te schaffen is natuurlijk de vraag, want de prijs is fors te noemen. Het toestel is via de Engelse webshop te pre-orderen voor € 549, waarbij uitlevering in Nederland en België moet volgen vanaf 29 september.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties