Eerste Google Pixel 8-lek: codenamen, Tensor G3 en meer RAM

Eerste Google Pixel 8-lek: codenamen, Tensor G3 en meer RAM

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 8 en de Pixel 8 Pro hebben de codenamen van twee trouwe viervoeters: 'Shiba' en 'Husky'. De telefoons krijgen een grote werkgeheugen, de schermresoluties zijn bekend en we weten al meer over de nieuwe Tensor G3-processor.

Pixel 8-geruchten

Nog maar een ruim een maand heeft Google alles onthuld over zijn Pixel 7 en Pixel 7 Pro en de eerste geruchten over hun opvolgers zijn al binnen. het Duitse Winfuture is op de hoogte van de codenamen die Google intern gebruikt, namelijk de hondenrassen 'Husky' en 'Shiba' voor respectievelijk de Pixel 8 Pro en de Pixel 8.

Google wil kennelijk ook dat de telefoons hondstrouw zijn op het vlak van multitasking, want ze krijgen nu 12 GB aan RAM onder de motorkap. Het bedrijf lijkt ook aan de beeldverhouding wat te sleutelen. De Pixel Pro krijgt een scherm van 2.822 x 1.344 pixels, terwijl het basismodel 2.268 x 1.080 pixels heeft. De telefoons zijn dus iets minder lang van vorm.

Beide toestellen werken op de Tensor G3, de derde generatie van Googles eigen chipset. Volgens de geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski is de chipset volgens een moderner 3 nm bakproces van Samsung gemaakt. Hij is losjes gebaseerd op de Exynos 2300, maar Google voegt zelf extra mogelijkheden toe op het vlak van kunstmatige intelligentie. Google zou wel de G5300 5G-modem van Samsung uit de Pixel 7 opnieuw kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Vroege geruchten

Houd er wel rekening mee dat het gaat om eerste geruchten en de ontwikkeling van de telefoons is nog in een vroege fase. De werkelijke specificaties kunnen dus nog verschillen. Gelukkig hebben we nog een lange weg van geruchten te gaan met deze aankomende telefoons en naarmate meer verschillende bronnen dezelfde info bevestigen, kan je er meer waarde aan hechten.

Voor nu verwijzen je graag door naar onze uitgebreide review van de Pixel 7 Pro. Wat wil jij graag anders zien in Googles topmodellen van 2023? Laat het ons weten in de reacties.

Eerste Google Pixel 8-lek: codenamen, Tensor G3 en meer RAM

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk