Eerste generatie Google Pixel-telefoons krijgt nog één beveiligingsupdate

Eerste generatie Google Pixel-telefoons krijgt nog één beveiligingsupdate

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 

Google lanceerde op het Made By Google-evenement op 4 oktober 2016 de Google Pixel en de Google Pixel XL met een 5 inch en een 5,5 inch scherm, de Snapdragon 821, Android 7.1 Nougat en een 3450mAh-accu. Deze telefoons zijn nu de 3 jaar gepasseerd en dat betekent dat ze niet meer in aanmerking komen voor de beveiligingsupdates. Pixel-telefoons ontvangen namelijk gedurende minimaal drie jaar beveiligingsupdates.

Nu blijkt dat de originele Pixels nog kunnen rekenen op één beveiligingsupdate en die komt in december. Dat heeft Google tegen The Verge gezegd. Deze laatste patch bevat verschillende updates, aldus Google.

Google Pixel - blauw en wit

Geen maandelijkse beveiligingsupdates meer

De eerste generatie Google Pixel-telefoons krijgt dus geen maandelijkse beveiligingsupdates meer maar Google heeft ze wel voorzien van Android 10 en dat is één extra Androidversie. Eigenaren van de originele Google Pixel gingen er gemakshalve vanuit dat beveiligingsupdates ook zouden doorlopen maar dat is helaas niet het geval. Dat betekent dat de december-update de laatste zal zijn en dat de telefoons vanaf dan gevoelig zijn voor aanvallen. Wil je beschermd zijn hiertegen, dan zul je moeten upgraden naar een nieuwere Pixel of een andere telefoon.

Hieronder zie je een overzicht van de softwareondersteuning voor alle Pixel-telefoons. De Pixel 2 (XL) krijgt tot en met oktober 2020 ondersteuning en voor de Pixel 3 (XL) is dat oktober 2021. De Pixel 3a en Pixel 3a XL krijgen ondersteuning tot en met mei 2022 en de nieuwe Pixel 4-serie tot en met oktober 2022.

Google Pixel update

De Google Pixel 4-serie is wederom niet in Nederland en België aangekondigd maar je kunt de telefoons wel via Nederlandse webshops aanschaffen of in het buitenland kopen. Hoe je dat doet, lees je hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk