'Eerste beelden van Huawei Mate 30 Pro in het wild gespot'

'Eerste beelden van Huawei Mate 30 Pro in het wild gespot'

Huawei Mate 30 Pro

De Huawei Mate 30 Pro is voor het eerst publiekelijk gesignaleerd door Slashleaks. Hoewel de telefoon stevig verpakt zit in een stevig hoesje dat zo weinig mogelijk onthult, kunnen we toch alvast een aantal zaken herkennen dankzij een aantal opvallende uiterlijke kenmerken van het aankomende vlaggenschip.

Zo zien we in de eerste plaats dat de nieuwe Mate 30 Pro nog steeds inzet op geavanceerde gezichtsherkenning met een DOT Projector, een ToF-camera en een IR-scanner met bijhorende brede scherminkeping. Samen met LG die vergelijkbare technologie introduceerde met de G8 ThinQ, is Huawei één van de enige Android-fabrikanten die hier op inzet. Hoewel de meeste fabrikanten eerder kiezen voor een zo randloos mogelijk ontwerp kan het een goede beslissing zijn van Huawei, aangezien Google met Android Q een brede ondersteuning uitrolt voor veilige gezichtsherkenning.

Lek van de telefoon

De Mate 30 Pro is de telefoon links onderaan

Scherm en speaker

Verder zien we op de foto's opnieuw de gebogen schermranden aan de zijkanten van het toestel maar een eventuele duidelijke rand aan de onderkant van de telefoon is niet zichtbaar door de bedekkende case. Volgens geruchten zou de Mate 30 Pro een kleinere kin hebben dan de P30 Pro, dat andere Huawei-vlaggenschip.

Opvallend is dat naast de usb-c-poort dit keer een speaker-opening zichtbaar is, iets wat afwezig was bij de vorige Mate. De usb-c-poort van de Mate 20 Pro doet ook dubbel dienst als opening voor de speaker, maar het geluid dat de telefoon produceerde, was eerder een tegenvaller in vergelijking met de concurrentie.

'Eerste beelden van Huawei Mate 30 Pro in het wild gespot'

Een conceptafbeelding van de achterkant van het toestel

Jammer genoeg krijgen we nog geen beeld te zien van de achterkant van de telefoon. We verwachten grote verbeteringen aan de hoofdcamera en telelens van de telefoon, en ook de toevoeging van een ToF-camera. Ander zaken die we verwachten is de nieuwe Kirin 990-processor die voor het eerst in de Mate 30 Pro zal worden gebruikt, en de lancering van EMUI 10, Huawei's softwareschil die gebaseerd is op Android Q.

Huawei Mate 30 Pro
4500 mAh
6.53 inch - 2400 bij 1176 px
128/256 GB
Kirin 990

Meer info

Huawei Mate 30 Pro
4500 mAh
6.53 inch - 2400 bij 1176 px
128/256 GB
Kirin 990

Meer info

Lees meer over:
Huawei Mate 30 Pro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties