Eerste AliExpress-winkel in Europa geopend: meer winkels op komst?

Eerste AliExpress-winkel in Europa geopend: meer winkels op komst?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

AliExpress in Europa

De Europese verovering van Chinese bedrijven is niet alleen voorbehouden aan smartphonefabrikanten zoals Xioaomi en OPPO, OnePlus. Ook Chinese webwinkels zien in Europa een nieuwe afzetmarkt. De Chinese webshop AliExpress heeft nu zijn eerste fysieke winkel in Madrid geopend. Dat meldt RTL Z.

AliExpress is als online webwinkel al gigantisch groot maar wil zijn klanten ook via een winkel bereiken. In deze fysieke winkel zul je geen goedkoper telefoonhoesjes en gadgets vinden maar eerder duurdere elektronica zoals drones, robotstofzuigers en smartphones. De winkel zou dus ook meer lijken op een Apple-store dan een discount-winkel.

Merken

Klanten kunnen in de nieuwe AliExpress-winkel terecht voor smartphones en tablets van bekende merken zoals Huawei, Samsung, Xiaomi en Apple. Er zijn ook wat onbekendere merken zoals Ugreen en Oppo Reno in de winkel te vinden.

De opening van de winkel was een succes. Honderden geïnteresseerden hadden er twee nachten slapen in een tent voor over om als eerste de winkel binnen te kunnen stappen. De eerste klanten konden namelijk aanspraak maken op cadeaus als smartphones, elektrische skatboards, robotstofzuigers, drones, dashcams maar ook gratis koffie.

De video hieronder geeft een goede indruk van de eerste Europese AliExpress-winkel.

Kijken, niet kopen

Klanten kunnen producten in de AliExpress-winkel alleen bekijken. Het daadwerkelijk kopen van een product verloopt via een QR-code waarmee ze via de website een bestelling kunnen plaatsen. In de toekomst is het ook mogelijk om bestellingen in de fysieke winkel op te halen.

William Wang, algemeen directeur van het AliExpress in Spanje en Portugal, legt uit waarom AliExpress een winkel in Madrid heeft geopend: "AliExpress is een van de populairste e-commerceplatformen in Spanje. Daarom willen we juist hier nieuwe manieren verkennen om de fysieke en digitale wereld bij elkaar te brengen."

Meer AliExpress-winkels in Europa

Spanje is op het gebied van omzet de vierde markt voor AliExpress. China, de Verenigde Staten en Rusland gaan Spanje voor. De Chinese Alibaba Group, waar AliExpress onderdeel van is, ziet Spanje als toegangspoort naar Europa en sluit meer AliExpress-winkels in Europa niet uit.

AliExpress - Smarter Shopping, Better Living

AliExpress - Smarter Shopping, Better Living

Importeren kan interessant voor bepaalde redenen, zoals het goedkoper kunnen krijgen van producten, maar ook het verkrijgen van producten die hier niet of nauwelijks ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk