Een mooie inhoudsopgave maken wordt makkelijker in Google Documenten

Een mooie inhoudsopgave maken wordt makkelijker in Google Documenten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Documenten wordt beter. We schreven laatst al over de mogelijkheden rondom kunstmatige intelligentie die eraan komen, maar er is meer. Heel specifiek voor de inhoudsopgave komt Google met een vernieuwing om je leven iets makkelijker te maken.

Inhoudsopgave maken in Google Documenten

Heb je een essay geschreven voor school of een heel uitgebreide planning gemaakt van je drieweekse reis naar Japan, dan is het handig om een mensen iets meer sturing te geven van wat ze kunnen verwachten, maar ook wat ze waar kunnen vinden. Daarvoor is de inhoudsopgave. Het is - zeker als je nog aanpassingen doet - soms wel wat gedoe om de bladzijden goed neer te zetten.

Google maakt het je makkelijker om een inhoudsopgave te maken. Het is al veel makkelijker dan alles handmatig doen: je kunt namelijk al door in Google Documenten op Invoegen te klikken kiezen voor Inhoudsopgave. Google zet dan vanzelf allemaal koppen onder elkaar met een bladzijdenummering erbij. Heel erg handig, want het scheelt jou door je hele document heen gaan om paginanummeringen te vinden et cetera.

Gerelateerde artikelen

Meer controle over je inhoudsopgave

Iets wat al zo handig is, kan echter nog beter, denkt Google. Zo voegt het binnenkort meer beheersmogelijkheden toe. Je kunt straks zelf instellen hoe ver elk niveau in de inhoudsopgave verspringt. Ook kijkt het naar hoe je de inhoudsopgave opbouwt en krijg je meer opties in een zijbalk voor het aanpassen ervan. Zo wordt het net even wat meer intuïtief om Google Docs voor je inhoudsopgave te gebruiken.

Het maakt niet uit of je een privé-account hebt of een bepaald type Workspace-account: deze nieuwe mogelijkheid komt naar iedereen die Google Documenten gebruikt. Ze worden nu uitgerold en dat kan nog tot begin april in beslag nemen. Mocht je nu dus een paper aan het schrijven zijn, dan kan het de moeite waard zijn om nog even te wachten met het maken van je inhoudsopgave: wacht daar liever mee tot de deadline. Dat is sowieso slim om te doen met inhoudsopgaves, omdat je dan echt de uiteindelijke versie van je document gebruikt en er niet nog allerlei aanpassingen komen die de inhoudsopgave mogelijk in de war schoppen.

Een mooie inhoudsopgave maken wordt makkelijker in Google Documenten
Google Documenten

Google Documenten

Met Google Documenten kun je overal gratis documenten maken, bewerken en er samen met anderen aan werken. Je kunt overal documenten openen, maken en bewerken met ..

Wist jij al dat je heel makkelijk een inhoudsopgave kunt maken in Google Documenten? Of gebruik jij het al heel lang en ben je juist blij dat het wat beter beheersbaar wordt? Laat het weten in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk