Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 zijn 1 miljoen keer verkocht

Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 zijn 1 miljoen keer verkocht

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Afgelopen augustus presenteerde Samsung zijn Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3. Twee nieuwe generatie foldables die door hun prijs een stuk toegankelijker zijn dan hun voorgangers. Ze zijn 1 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Z Flip 3 flipt de pan uit

Alleen in Zuid-Korea zijn de Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3 al zo’n 450.000 keer besteld via pre-order. Voor Samsung komt er nu opnieuw goed nieuws bij. Volgens informatie van SamMobile bereikte Samsung in Zuid-Korea afgelopen weekend namelijk de mijlpaal van één miljoen verkopen van zijn nieuwe vouwtoestellen. Hiermee behoren de toestellen tot de snelst verkopende smartphones van Zuid-Korea. Dat de telefoons het goed zouden doen, konden we ook al afleiden uit de pre-order-cijfers.

Deze mijlpaal heeft Samsung wel voornamelijk te danken aan de Z Flip 3. Deze blijkt namelijk twee keer zoveel verkocht te zijn dan de Z Fold 3. De prijs lijkt hiervoor de grootste reden. Met een adviesprijs vanaf 1049 euro lag deze namelijk 450 euro lager dan zijn voorganger. Tevens bereikte Samsung met deze prijs een groter publiek. Het toestel is nog steeds relatief duur vergeleken met niet vouwbare modellen, maar is in ieder geval niet meer veel duurder dan andere toestellen uit het high-end segment.

Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 zijn 1 miljoen keer verkocht

Daarbij komt dat het toestel op dit moment zowat de enige in zijn soort is, afgezien van de Motorola Razr 5G van vorig jaar. Zoals Sebastien in zijn review van het toestel al zei: "De features. Het design. Het open- en dichtklappen, gewoon omdat het kan. Als je de Z Flip 3 leuk vindt, zonder je blind te staren op specificaties of rationele redenen, dan is er gewoon geen telefoon die voor jou beter geschikt is.’’

Eindelijk iets nieuws?

Uit de cijfers van de Z Fold 3 en de Z Flip 3 zou je dan ook kunnen opmaken dat veel mensen behoefte hebben aan iets nieuws. Dit blijkt ook deels uit onze poll van afgelopen week. Daar leren we namelijk dat 43% wel een foldable zou willen, mocht geld geen rol spelen. Veel mensen in Zuid-Korea denken hier dus hetzelfde over, voor nu is het alleen nog afwachten op de cijfers wereldwijd.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk