Maak van elke luidspreker een smart speaker met de Echo Input

Maak van elke luidspreker een smart speaker met de Echo Input

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Echo Input is een nieuwe, voordelige oplossing waarmee je zelf je luidsprekers tot slimme luidsprekers kan omtoveren. Het gaat om een iets slimmere concurrent voor de Chromecast Audio.

Amazon Echo Input

Als je je huis vol met slimme slimme-speakers wil, kon je voorheen niet anders dan een volwaardige Echo-luidspreker aanschaffen. Je kan ook elke slimme luidspreker van Amazon verbinden met een extern exemplaar. Als je voorheen de luidsprekers die je al in je huis hebt slimmer wilde maken, kon je niet anders dan minstens een Echo Dot aanschaffen. Dat apparaat kost ongeveer 50 euro en komt zelf met ingebouwde speaker. Is het niet erg jammer dat je een volwaardige speaker moet betalen die je verder misschien toch alleen aan een eigen, krachtigere luidspreker koppelt?

Dat is precies wat Amazon dacht, en het bedrijf heeft daar nu een oplossing voor voorzien. De Echo Input is een goedkoper apparaatje dat elke externe luidspreker slim maakt. Het toestel heeft een erg eenvoudig design dat nog het meeste op een hockey-puck lijkt.

[readmore articles="194750,194749"]

Echo Input

Slimmere Chromecast Audio

Hoewel de Echo Input er misschien eenvoudig uitziet, brengt het alle functionaliteit van een slimme speaker. Het komt met microfoons die speciaal gemaakt zijn om in een kamer spraakopdrachten vanop lange afstand te herkennen. Verder kan hij Alexa doen praten via de externe monitor dankzij een 3,5mm audio-aansluiting. Als je liever draadloos verbindt, kan dat ook via bluetooth. Volgens Amazon is de Echo Input ideaal voor gebruikers die al een stevige stereo-set-up hebben, en hem slimmer willen maken met Alexa. 

Misschien doet de manier waarop de Echo Input werkt je wel denken aan een ander product van Google, de Chromecast Audio bijvoorbeeld. Daarmee kan je onmiddellijk muziek streamen naar eender welke speaker. De Echo Input gaat alleen nog een stapje verder en komt met microfoons en Alexa. Googles oplossing tovert je speaker niet om tot een smart speaker met Assistent. 

Beschikbaarheid

Het apparaatje zal gelanceerd worden in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Echo Input kost 34,99 dollar of omgerekend zo'n 30 euro. 

Via: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk