DxOMark benoemt telefoon met beste scherm en camera van 2020

DxOMark benoemt telefoon met beste scherm en camera van 2020

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

DxOMark, de bekende website die hardware test, heeft zijn winnaar voor 2020 bekend gemaakt wat betreft de beste smartphonecamera, camera met zoom en het beste beeldscherm.

 DxOMark resultaten 2020

De Huawei Mate 40 Pro is dit jaar de telefoon met de beste smartphonecamera, dat maken de testers van DxOMark bekend, aldus Gizmochina. Bij de lancering van de telefoon kon Huawei al uitpakken met de hoogste score ooit voor een camera in de DxOMark-test, en geen ander toestel heeft de telefoon dit jaar nog overtroffen. De Huawei Mate 40 Pro heeft een score van 136 punten, gevolgd door 133 voor de Xiaomi Mi 10 Ultra.

Hoewel de Mate 40 Pro over het algemeen de sterkste is op cameragebied, willen de testers ook Xiaomi prijzen. De Mi 10 Ultra was volgens DxOMark dit jaar de beste camera als het om zoomkwaliteit gaat. De telefoon gebruikt daarvoor een 48 MP periscoopcamera die zorgt voor 5x optische zoom. De Mi 10 Ultra kwam niet in Nederland op de markt, maar recent haalde het vlaggenschip ook al de finale in een blinde cameratest van Youtuber MKBHD.

DxOMark benoemt telefoon met beste scherm en camera van 2020

'Beste scherm'

DxoMark is vooral bekend omwille van zijn testen op het vlak van fotografie, maar ondertussen test het bedrijf ook onder meer smart speakers en smartphoneschermen. In die laatste categorie won de Samsung Galaxy Note 20 Ultra het nipt van de OnePlus 8 Pro. De toptoestellen hebben namelijk een score van respectievelijk 89 en 88 punten. De iPhone 12 Pro sluit de top drie af, maar in feite gebruiken alle drie de toestellen een scherm dat door Samsung is gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Een belangrijke noot bij deze winnaars van DxOMark is dat alleen de toestellen werden genoemd die DxOMark effectief heeft getest. Zo ging DxOMark bijvoorbeeld niet aan de slag met de periscoopcamera van de Huawei P40 Pro Plus die zorgt voor 10x optische zoom. Androidworld kon die camera uitgebreid testen, en hier lees je onze bevindingen. Lees ook onze recente review van de Mate 40 Pro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk