Duurzaamheidstest van 18.000 dollar toont 'beste' toestellen

Duurzaamheidstest van 18.000 dollar toont 'beste' toestellen

Test

De test is vrij simpel. Men neme een drone en je koopt twaalf mobiele telefoons. Deze telefoons hang je aan de drone die vervolgens op een hoogte van dertig meter het toestel loslaat. Als het meezit landt de telefoon op het houten doelwit en als het tegenzit op het asfalt ernaast. Doe dit met alle toestellen en probeer daarna of de telefoons nog werken. Opvallend genoeg blijkt het dat er nog steeds een aantal toestellen functioneren na zo een val.

Dat betekent niet dat deze test betrouwbaar mag worden genoemd. Het is namelijk een losse test waar van elke soort slechts één toestel naar beneden wordt gemikt. Het geeft wel een voorzichtige indruk van de toestellen en het is duidelijk dat in dit geval bepaalde toestellen vele malen beter tegen een stootje moeten kunnen dan andere toestellen.

Zo zal het niemand verbazen dat de Samsung Galaxy Note 8 er met een 4,2 op een schaal van 10 uitkomt. De Motorola Moto Z2 Force doet het beter. Dit toestel scoort een 8,5 in de test. Het nadeel van de Z2 Force is wel dat het toestel een landing in water niet gaat overleven, hij is namelijk niet waterafstotend. Zoals gezegd valt er weinig uit de test te halen, maar het levert wel vermakelijke beelden op. Mocht je hem zelf willen bekijken, dat kan hieronder.

Het moraal van dit verhaal lijkt duidelijk en zal voor velen niet als een verrassing komen: maak gebruik van een screenprotector. Gebruik daarnaast op zijn minst een hoesje dat extra bescherming geeft aan je toestel.

Bron: BGR

Lees meer over:
Moto Z

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties