'Duurste variant Huawei Mate 9 kost $ 1300'

'Duurste variant Huawei Mate 9 kost $ 1300'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Volgende week donderdag, 3 november, houdt Huawei een evenement in München, Duitsland. Androidworld zal daar uiteraard bij aanwezig zijn en daar zullen we met zeer grote waarschijnlijkheid de Mate 9 kunnen verwelkomen.

Huawei Mate 9

Geruchten over dat toestel noemen dat er twee varianten uit worden gebracht, waaronder één met een curved scherm, zoals we kennen van onder ander Samsung en inmiddels andere Chinese fabrikanten. Afgelopen weekend nog verschenen er renders van de 'platte' en 'curved' Mate 9, die misschien als Mate 9 Pro op de markt zal komen. Of die versie echter ook hier op de markt komt is nog de vraag, eerdere geruchten noemden namelijk van niet.

Volgens Evan Blass wordt de prijs van de beste configuratie van de Mate 9 Pro maar liefst $ 1300. Specs noemt Blass niet, maar we gaan uit van de HiSilicon Kirin 960-chipset die onlangs is gepresenteerd, 6GB RAM en 256GB opslaggeheugen. Ook verwachten we voor dat geld een variant te zien met drukgevoelig scherm, waardoor de hoeveelheid druk op het scherm kan leiden tot andere mogelijkheden.

De Mate 9 Pro krijgt een 5,9 inch scherm met een Quad HD AMOLED-scherm, zodat deze ook gebruikt kan worden voor het Daydream-platform van Google. De dubbele camera's op de achterkant zijn voorzien van een dubbele ledflitser, autofocus laser en zijn gemaakt in samenwerking met Leica. Daarnaast is het ook mogelijk om de 4x optisch te zoomen, terwijl de cameramodule niet tot nauwelijks uitsteekt.

Huawei Mate 9 Pro

Handleiding

Ook zijn er enkele foto's van de handleiding van het toestel verschenen, waaruit blijkt dat er ook een microSD-kaart in het toestel gestopt kan worden. Zoals we vaker zien bij toestellen is het daarnaast ook mogelijk om een tweede simkaart te plaatsen, maar dan moet je genoegen nemen met het interne geheugen. Ook zien we daar de USB C-poort genoemd, die ook al op de verschillende renders te zien is. De Mate 9 bevat de vingerafdrukscanner op de achterkant, terwijl die bij het Pro-model aan de voorkant geplaatst is.

Beschikbaarheid

We verwachten op 3 november meer te gaan horen over de Mate 9 en het Pro-model, maar ook over specificaties en Europese prijzen. Instapmodellen van de devices worden naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen en zonder drukgevoelig scherm, waardoor de prijs daarvoor een stuk schappelijker zal zijn.

Bron: Twitter en PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk