Dummy van Samsung Galaxy S22 Ultra gelekt: geen ronde hoeken

Dummy van Samsung Galaxy S22 Ultra gelekt: geen ronde hoeken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er zijn al renders verschenen van Samsung Galaxy S22 Ultra, maar nu komt daar een dummy bij. De dummy en de renders komen overeen, waardoor de kans groot is dat de gelekte informatie over het nieuwe vlaggenschip van Samsung klopt.

Afscheid van Note

Het lek komt van CoverPigtou. Hierin is te zien hoezeer de telefoon lijkt op Galaxy Note 20 Ultra. Er wordt al tijden gedacht dat Samsung afscheid wil nemen van de Note-reeks, maar deze aankomende smartphone lijkt dat te bevestigen. We zien bij Galaxy S22 Ultra namelijk geen ronde S-serie-hoeken en wél de toevoeging van een S Pen, de stylus van Samsung.

Het lijkt erop dat ‘Note’ verdwijnt en wordt geïntegreerd in de S-serie, maar dat geldt niet voor alle smartphones in de reeks. Zo hebben de normale S22 en de S22 de ronde vormen nog wel. Toch zal Samsung in de toekomst waarschijnlijk kiezen voor een stylus bij zijn S-reeks en de Note uitfaseren. Het heeft immers ook vouwbare smartphonelijnen om door te ontwikkelen.

Snelladen

Verder kunnen we uit de dummy niet veel meer opmaken dan uit de renders al mogelijk was. Het bijzonder gevormde camera-eiland lijkt er dus echt te komen. De camera zou wel hetzelfde blijven: wederom kiest Samsung hier waarschijnlijk voor een 108 megapixel-exemplaar. Er wordt bovendien gefluisterd dat dit toestel kan snelladen met 45 Watt en dat de accu 5000 mAh is. Dat is een voordeel, want dat is groter dan die van zijn voorganger.

Voordat we officieel weten hoe het ervoor staat met de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra, moeten we nog veel geduld opbrengen. Traditioneel gezien kondigt Samsung zijn smartphones pas aan het begin van het nieuwe jaar aan.

Gerelateerde artikelen

Uitstel Samsung Galaxy S22-serie

Als tenminste het chiptekort geen roet in het eten gooit. Volgens SamMobile is dat namelijk wel het geval en moeten we dus nóg langer wachten: misschien wel 2 maanden. In de tussentijd zou het wel kunnen dat Samsung ervoor kiest om een andere nieuwe gadget aan te kondigen, namelijk de Galaxy S21 FE. FE staat voor Fan Edition, wat in deze context misschien wat lullig is: de fans willen natuurlijk liever het allernieuwste topmodel van de Koreaanse smartphonemaker. We wachten het nog een paar maanden, desnoods een paar extra maanden, af.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk