Droptest: Samsung Galaxy S22 Ultra valt op anderhalve meter hoogte

Droptest: Samsung Galaxy S22 Ultra valt op anderhalve meter hoogte

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In een video neemt de Galaxy S22 Ultra het op tegen de laatste iPhone in een valtest. Beide toestellen vielen op anderhalve meter hoogte op een stenen oppervlak en achteraf werd de schade vergeleken. De iPhone lijkt iets beter uit deze 'droptest' te komen.

Samsung Galaxy S22 Ultra droptest

Wanneer je een nieuwe telefoon koopt met een prijs die uit vier cijfers bestaat, dan wil je ook weten dat het toestel tegen een stootje kan. Een ongeluk kan immers altijd gebeuren. Samsung noemt de Galaxy S22-serie de stevigste telefoons die het ooit heeft uitgebracht met een verstevigde behuizing van zogenaamd 'Armor Alumium'.

De Youtuber PhoneBuff nam een Galaxy S22 Ultra en een iPhone 13 Pro Max om ze te onderwerpen aan een valtest. Beide toestellen vielen vanuit verschillende posities tot een hoogte van anderhalve meter op een stenen oppervlak. Ze vallen eerst op de achterkant, daarna op een hoek en als laatste met het scherm omlaag. Het is een weinig wetenschappelijke tets, maar het geeft wel een idee wat een onbedoelde val voor resultaat heeft bij deze toestellen.

Wat opvalt is dat dat er op de achterzijde barsten kunnen ontstaan in het Corning Gorilla Glass Victus. Bij de iPhone raakt ook de onderrand beschadigd als de telefoon op de achterkant valt. Bij een val op een hoek valt de schade voor beide apparaten wel mee, want naast wat flinke deuken in het aluminium zijn er geen gevolgen voor de werking van de twee apparaten.

Gebruik een hoesje

Een val met het scherm omlaag richt wel nog steeds ernstige schade aan. Het scherm van de Galaxy S22 Ultra is er opmerkelijk slechter aan toe vergeleken met de iPhone 13 Max ¨Pro en ook de vingerafdrukscanner werkt niet langer vanwege de barsten. Toch blijft het scherm wel gewoon werken.

Een hoesje is in ieder geval een aanrader voor deze smartphone en we hebben de beste Galaxy S22-cases voor je verzameld in dit artikel. Welke case gebruik jij op je telefoon of gebruik jij je smartphone altijd zonder hoesje? Heb jij je splinternieuwe telefoon ooit laten vallen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Galaxy S22-serie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk