Google werkt aan 'Driving Mode' die detecteert als je auto rijdt

Google werkt aan 'Driving Mode' die detecteert als je auto rijdt

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Driving Mode

Android 9.0 denkt veel meer voor ons na, en kan situaties herkennen en daar naar handelen. Dat zien we bijvoorbeeld in Adaptive Battery, hiermee wordt on-device machine learning ingezet om te kijken hoe je je apparaat gebruikt. Het toestel leert hoe en welke apps je gebruikt op een dag, en dan gaat Android de accu meer inzetten voor juist die apps die jij nodig hebt. In de code van Android 9.0 Pie zijn aanwijzingen gevonden dat Google nog beter wil doen.

In de code werd een nieuwe functie ontdekt in Play Services met de naam Driving Mode. Deze functie doet precies wat de naam belooft. Indien geactiveerd zal het diverse bewegingssensoren gebruiken om te detecteren of de smartphone op een bepaalde manier en snelheid beweegt. Om te bevestigen dat het om een auto gaat en niet om een trein of bijvoorbeeld een boot, zal het toestel ook luisteren naar motorgeluiden en het kan de bluetooth-verbinding va de auto detecteren. XDA Developers dat de ontdekking deed, kon er zelf al meer aan de slag.

Driving Mode

In de instellingen kan je aangeven of Driving Mode de Niet Storen-functie aanzet of Android Auto opstart als het detecteert dat je aan het autorijden bent. Het systeem is wel nog niet zo ver dat het kan zien of je zelf achter het stuur zit, of dat je passagier bent. Daarvoor kun je instellen dat Driving Mode je altijd eerst een pop-up ter bevestiging geeft.

Beschikbaarheid

XDA Developers heeft Driving Mode ontdekt in de code van Android 9.0 maar de functie is nog niet geactiveerd. Als er iets in de code gevonden wordt dan hoeft dat niet automatisch te betekenen dat die functie ook daadwerkelijk komt. In dit geval kunnen we wel zeggen dat Driving Mode naar alle waarschijnlijkheid binnen korte tijd gelanceerd zal worden. Bovenstaande afbeeldingen wijzen erop dat de ontwikkeling van de functie al ver is gevorderd.

Bron: XDA developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk