‘Drietal nieuwe Motorola-smartwatch onderweg, draaien op Wear OS’

‘Drietal nieuwe Motorola-smartwatch onderweg, draaien op Wear OS’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Motorola was de allereerste fabrikant met zijn eigen Wear OS-smartwatch. Lang mocht het niet duren – het tegenvallende succes van Android Wear zorgde ervoor dat Motorola de wearables-markt verliet. Een Moto-licentiehouder zorgde in 2019 echter voor hoop met zijn Moto 360. Die hoopt zet zich voort in 2021, met drie Moto-horloges die momenteel worden ontwikkeld.

Motorola-smartwatches

Na de afbraak van de smartwatch-afdeling binnen Motorola, besloot een Canadees bedrijf in 2019 dat het tijd was voor een nieuw horloge onder de Moto-merknaam. eBuyNow bracht eind 2019 de Moto 360 uit: een horloge dat veel designelementen van de originele Motorola-smartwatches met zich meebracht. Daar houdt het verhaal niet op, blijkt uit een presentatie die CE Brands Inc. heeft gegeven aan investeerders – in totaal staan er het komende jaar drie smartwatches op de product-roadmap.

‘Drietal nieuwe Motorola-smartwatch onderweg, draaien op Wear OS’

Het eerste horloge dat eBuyNow in 2021 wil uitbrengen is de Moto G-smartwatch, die staat gepland voor lancering in juni. Eén maand later wil het bedrijf de Moto Watch en One introduceren. Wat het ontwerp van de Moto G betreft, zien we veel gelijkenissen met de Moto 360. Wel mist de roterende kroon aan de rechterzijde, die is op de Moto G vervangen door twee vlakke knoppen. De behuizing krijgt ook een andere kleur, op de productfoto's is het horloge in het grijs uitgevoerd.

Moto Watch en Moto One

Met de Moto Watch en One gaat de licentiehouder een andere richting uit. Voor de Moto Watch is mogelijk voorzien in een rechthoekig scherm, waardoor het design lijkt op dat van de Apple Watch. Aan de rechterzijde van het horloge is één knop te vinden voor de bediening ervan. Wat het design betreft is de Moto Watch op de investeerderspresentatie in het zwart uitgevoerd, het is onbekend of het horloge in andere kleuren beschikbaar zal komen.

Gerelateerde artikelen

In tegenstelling tot de Moto Watch, bevat de Moto One wel een rond scherm. Tegelijkertijd lijkt het horloge luxer te zijn vormgegeven dan de Moto G-smartwatch, het is dan ook mogelijk dat de Moto One het duurste horloge wordt in de Moto-lineup van eBuyNow. Net zoals op de Moto G vinden we op de One aan de rechterzijde twee knoppen voor de bediening. Het horloge is op de productfoto's uitgevoerd in het zilver, met een zwart horlogebandje.

Partners van eBuyNow

Gedetailleerde specificaties van de aanstaande horloges zijn nog niet uitgelekt. Wel heeft CE Brands in de investeerderspresentatie gemeld dat Google en Qualcomm belangrijke eBuyNow-partners zijn. Vermoedelijk wijst dit erop dat eBuyNow de Moto-smartwatches op Wear OS zal laten draaien en is met enige zekerheid te stellen dat Qualcomm daarvoor zijn Snapdragon Wear-chipsets zal leveren.

‘Drietal nieuwe Motorola-smartwatch onderweg, draaien op Wear OS’

Welke chipsets gebruikt zullen worden, hangt af van de prijzen van de horloges. Verwacht wordt dat de Moto G-smartwatch in het lagere segment gepositioneerd wordt en daarbij gebruikmaakt van de Wear 3100-chipset, terwijl de Moto One vermoedelijk de duurdere Wear 4100-chipset bevat. Denk jij dat deze verwachtingen kloppen, of zie jij het anders voor je? Laat het weten in de reacties onder het artikel.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk