'Draadloze Android Auto werkt op alle telefoons met Android 11'

'Draadloze Android Auto werkt op alle telefoons met Android 11'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto Wireless

Twee jaar geleden lanceerde Google een nieuwe, draadloze variant van Android Auto. Ondertussen maakte Google de Android Auto Wireless-dienst al beschikbaar op steeds meer toestellen en autosystemen. De feature wordt ook uitgerold naar Europa, al vallen Nederland en België nog steeds uit de boot.

Google blijft wel stappen zetten, want het breidt alvast de ondersteuning uit naar alle Android-telefoons die werken met Android 11, dat blijkt uit een pagina op de Android Auto Help-website. Er is wel één voorwaarde, namelijk dat toestellen ook ondersteuning bieden voor 5 GHz-wifi, maar dat is gelukkig voor de meeste recente telefoons wel het geval. 5 GHz-wifi is een vereiste, omdat bluetooth te weinig bandbreedte biedt om Android Auto te streamen, en daarom moeten auto's dus een wifi-verbinding tot stand brengen.

Nadeel van draadloos

Android Auto Wireless brengt dan wel het grote voordeel dat je je telefoon niet langer met een kabel in je auto hoeft te gebruiken, maar dat brengt ook een nadeel met zich meer: het feit dat hij niet opgeladen wordt. Enerzijds stream je op een tweede scherm, je gebruikt gps en mogelijk ook een streamingdienst voor muziek.

Beelden van de nieuwe functies in Android Auto

Google introduceerde recent nog nieuwe functies voor Android Auto. Het gaat meer apps van derden toelaten, Google Agenda verschijnt in de interface en je kan meer instellingen wijzigen in de interface van je auto zonder dat je telkens je telefoon moet tevoorschijn halen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk