Download: Play Store 5.0 voor Android met Material Design

Download: Play Store 5.0 voor Android met Material Design

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Play Store 5.0

Google lanceerde eerder al een versie van de Play Store waarin het Material Design was doorgevoerd in de detailpagina's, maar nu is de app grotendeels overgezet naar de nieuwe looks. Vanaf Play Store 5.0, een versienummer dat zomaar eens zou kunnen refereren aan de nog niet aangekondigde Android 5.0, heeft een flinke make-over ondergaan. Hierbij is vooral het menu opvallend dat geopend wordt met een mooie animatie, één van de nieuwe eigenschappen van Android Lollipop.

Verder zien we in de detailweergave dat de 'Whats New' na een update van een app of game naar boven is gehaald en een afwijkende kleurtje heeft gekregen.

Play Store 5.0

Naast de design-wijzigingen in de app zelf is ook het icoontje van de Play Store vernieuwd. Zoals te zien in onderstaande afbeelding heeft deze een flinke evolutie doorgemaakt sinds de begintijd van Android.

PlayStore icoontjes

Play Store 5.0

Of dit de uiteindelijke versie is, waarschijnlijk niet. Er zullen nog kleine aanpassingen gedaan worden om zo uiteindelijk alle elementen van het nieuwe design te voorzien. Wel heeft Google met deze versie weer een stap gezet in de juiste richting met de Play Store.

Download Play Store

Deze versie van de Play Store is nog niet officieel beschikbaar gesteld door Google, maar onze collega's van AndroidPolice hebben wel de APK voor je om los te installeren.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk