Doei Nexus: Google heeft 'geen plannen' voor nieuwe Nexus-devices

Doei Nexus: Google heeft 'geen plannen' voor nieuwe Nexus-devices

Er was eens...

De Nexus-serie begon met de Nexus One. Hiermee wilde Google een voorbeeld stellen voor fabrikanten hoe smartphones met Android er uit moesten zien. Dit leverde de nodige Nexus-devices die zich elk op een eigen onderdeel richten. Zo was er de eerste 1GHz+-processor in een Nexus, maar ook een goede prijs- kwaliteitverhouding was één van de speerpunten van bijvoorbeeld de Nexus 5.

Met de komst van de Pixel en Pixel XL is er een einde gekomen aan de Nexus-devices zoals we die kennen. Dit is niet helemaal waar, maar de naam Nexus zullen we voorlopig niet meer terugzien. Google zou 'geen plannen' meer hebben om nieuwe smartphones of tablets uit te brengen met de naam Nexus.

De Pixel-smartphones vervangen de Nexus zoals we deze kennen, alhoewel er wel een klein verschil is. Waar de Nexus-devices zoals de Nexus 5X en Nexus 6P standaard-Android hadden zonder extra toevoegingen, zijn er op de Pixel wel unieke functies te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onbeperkte (high-res) foto-opslag en een eigen launcher. Veel dingen blijven ook gelijk als we Nexus en Pixel vergelijken, waarbij updates rechtstreeks vanaf Google komen en snel uitgerold worden.

Doei Nexus

Voor nu is het dus einde oefening voor de Nexus en wil Google een nieuw merk gaan neerzetten met Pixel. Daar zijn ze een paar jaar geleden mee begonnen, toen we de eerste Pixel-branding voorbij zagen komen en inmiddels is het steeds meer gemeengoed geworden. We zullen in de toekomst nog veel meer gaan zien van de nieuwe Pixel-lijn of het nu in de vorm van smartphones, tablets, laptops of andere producten is.

Voor nu: bedankt Nexus en tot ooit, of niet...

Via: The Verge

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties