Dit zijn de 50 nieuwe levensgrote dieren in Google zoeken

Dit zijn de 50 nieuwe levensgrote dieren in Google zoeken

Soms is het wat lastiger om naar de dierentuin te gaan om je favoriete dieren van dichtbij te zien. Eerder dit jaar voegde Google een functie toe om 3D-dieren te bekijken, en niet door te klikken op afbeeldingen, maar door ze in je ruimte te projecteren. Sinds vrijdag zijn er vijftig nieuwe dieren.

Vijftig nieuwe 3D-dieren

Bij een update van Google in 2019 werd door Google de mogelijkheid om 3D-dieren vanuit de zoekmachine te bekijken toegevoegd. Als je zoekt op een specifiek dier, dan zal Google een optie laten zien om het dier in 3D te bekijken. Na het klikken wordt een 3D-variant van de diersoort getoond – het 3D-model maakt zelfs geluid en kan bewegen. Ten slotte kan je de dieren via augmented reality in je ruimte weergeven.

Dit zijn de 50 nieuwe levensgrote dieren in Google zoeken

Het voordeel van de 3D-dieren in tijd van corona, is dat je de deur niet meer uit hoeft om te kunnen genieten van je favoriete diersoorten. Het aanbod van dieren was bij de eerste ‘onthulling’ beperkt, maar wordt snel aangevuld. In een statusupdate via Twitter laat Google weten dat het vijftig dieren heeft toegevoegd aan zijn 3D-collectie: die kan je direct via de zoekmachine bekijken en in je ruimte plaatsen om een beeld te krijgen van hoe groot ze daadwerkelijk zijn.

Zoek de (nieuwe) dieren

Google houdt het echter een verrassing welke dieren het bedrijf op vrijdag heeft toegevoegd aan de zoekmachine. In de korte video op Twitter biedt de zoekgigant een kort overzicht, maar dat zorgt in dit geval niet voor een sluitende lijst. In de onderstaande tabel vind je een deel van de dieren die in het wild (via Google) zijn gevonden. Mocht je dieren vinden die niet op deze lijst staan, laat het dan weten in de reacties onderaan het artikel.

Bengaalse katRagdollHamster
SphynxKittenFennek
Welsh corgiGiraffenNijlpaard
Siberische huskyMelkveeOs
PitbullZebraEzel
Duitse herderDobermanTeckel
CoyoteChihuahuaCane corso
Engelse buldogBordercollieBeagle

Google heeft overigens niet alleen 3D-dieren in Google Zoeken toegevoegd. Eerder bracht Google het 3D-skelet, en voegde het onder andere zijn Pixel-telefoons toe als 3D-objecten. Vrijwel iedere telefoon kan deze 3D-objecten weergeven. Let er wel op dat niet elke telefoon om kan gaan met de mogelijkheid om de objecten in de ruimte te plaatsen, zoals het geval bleek op de OnePlus Nord N10 5G toen er werd geprobeerd om een Bengaalse-kat in een ruimte te projecteren.

Het virtuele 3D-leven

Als je telefoon ondersteuning biedt voor augmented reality via Google zoeken, dan kun je dieren en objecten in je ruimte projecteren. Je kan zelfs foto’s en video’s maken van de dieren, door de knop onderaan één keer in te drukken voor een foto, terwijl je een video kan maken door de knop langer in te drukken.

Heb jij wel eens een 3D-dier bekeken in Google? Welk dier mist nog uit Google en zou zeker aan de lijst toegevoegd moeten worden? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Google Play-services voor AR
ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties