‘Dit zijn alle specificaties van de Samsung Galaxy A72’

‘Dit zijn alle specificaties van de Samsung Galaxy A72’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Er blijven weinig details van Samsungs aanstaande Galaxy A-serie gespaard. Nog voordat de toestellen zijn gelanceerd lekte het ontwerp van de Galaxy A52 en A72 uit. Over specificaties van de A72 bestond nog enige discussie, maar geruchtenmaker Roland Quandt zet een punt achter deze onzekerheid.

Samsung Galaxy A72

Samsung heeft het jaar vlot afgetrapt met de lancering van de Galaxy S21-serie. Niet veel later kwam het eerste Galaxy A-serie toestel tevoorschijn, de Galaxy A32 5G. Van een lancering van de duurdere Galaxy A-toestellen was nog geen sprake, maar de lancering lijkt wel steeds dichterbij te komen. Via Voice verschenen onder andere beelden en specificaties van de Galaxy A52 en Galaxy A72. Ditmaal staat de Samsung Galaxy A72 in de schijnwerpers en zijn de specificaties van dit toestel verschenen.

‘Dit zijn alle specificaties van de Samsung Galaxy A72’

Samsungs Galaxy A72 bevat volgens geruchtenmaker Roland Quandt, die vaak juiste informatie over aanstaande telefoons weet uit te lekken, een 6,7-inch AMOLED-scherm met een Full HD+-resolutie (2.400 x 1.080 pixels) en een 90 Hz-verversingsfrequentie. In het scherm voorop de telefoon vinden we een hole-punch notch, met daarin de 32 MP-selfiecamera; de vingerafdrukscanner van de A72 is eveneens in het scherm verwerkt.

Uitgebreid camera-aanbod

Binnenin de telefoon vinden we een Snapdragon 720G-chipset van Qualcomm, gecombineerd met 6 GB of 8 GB-werkgeheugen en daarbij respectievelijk 128 GB of 256 GB-opslaggeheugen. Daarnaast is intern een 5.000 mAh-batterij te vinden. Hoe snel de batterij opgeladen kan worden, is niet bekend. Verder vinden we achterop een viertal camerasensoren, te beginnen met een 64 MP-hoofdcamera, aangevuld met een 12 MP-groothoekcamera, een 8 MP-telefotosensor en tot slot een 2 MP-sensor voor macrofotografie.

Gerelateerde artikelen

Wat opvalt is dat de Samsung Galaxy A72 een IP67-rating heeft gekregen en daarmee tegen water en stof moet kunnen, hoewel de bescherming iets minder zal zijn in vergelijking met telefoons die voor IP68 getest zijn – zoals de Galaxy S21. Verder is de behuizing van deze telefoon gemaakt van plastic en is er een hoofdtelefoonaansluiting en microSD-kaartslot aanwezig. Het opslaggeheugen van de telefoon kan dus worden uitgebreid.

Enkel een 4G-variant

Roland Quandt noemt in zijn geruchten geen lanceringsdatum van de Samsung Galaxy A72, maar is wel ingelicht over de prijzen en zegt dat de adviesprijs op 449 euro komt te liggen. Daarvoor krijg je naar verwachting het model met 6 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen. 5G zal niet in dit pakket zitten: er komt namelijk geen 5G-versie komen van de A72, zo verwacht Quandt. Dat heeft onder andere te maken met de gekozen chipset, die ondersteunt namelijk geen 5G-netwerken.

‘Dit zijn alle specificaties van de Samsung Galaxy A72’

Dat Samsung zijn hoger gepositioneerde Galaxy A-toestellen niet zal voorzien van 5G is op z'n minst opvallend te noemen, gezien de lager gepositioneerde Galaxy A32 5G en Galaxy A42 5G wel van 5G-chipsets voorzien zijn. Wat vind jij ervan dat Samsung de Galaxy A72 lanceert zonder 5G? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk