Dit zijn alle Android-fabrikanten die Material You ondersteunen

Dit zijn alle Android-fabrikanten die Material You ondersteunen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het Material You-thema is een belangrijk onderdeel van Android 12. De hele interface en de kleuren in apps worden bepaald op basis van de achtergrond die je kiest. Er is nu een lijst beschikbaar van alle merken die 'Dynamische kleuren' gaan ondersteunen en Samsung ontbreekt daar.

Material You en Android-fabrikanten

Google heeft in Europa de stabiele versie van Android 12 onthuld die komt met het Material You-thema. De bedoeling is dat de interface en het kleurengebruik in apps en de menu's op je telefoon een mooier geheel vormen. Je smartphone pikt de belangrijkste kleurentinten uit je wallpaper en gaat ze vervolgens op een consequente manier gebruiken.

Smartphonemerken zijn niet verplicht om die zogenaamde 'Dynamische kleuren' uit Material You over te nemen. XDA Developers heeft nu in Googles Material Components-bibliotheek een lijst gevonden van smartphonemerken die de software wel zullen gebruiken in hun Android-schil. Naast Google zelf, maken onder meer de volgende merken die in Nederland actief zijn deel uit van die lijst:

  • OPPO
  • Realme
  • OnePlus
  • Xiaomi
  • Motorola
  • Nokia
  • Sony
  • TCL
  • Lenovo

Gerelateerde artikelen

En Samsung dan?

Zoals het oplettend oog al heeft gezien, is Samsung hier de grote afwezige. We weten wel dat Samsung komt met een vergelijkbare functie in One UI 4.0, maar daarvoor gaat het merk dus een eigen systeem gebruiken. Het nadeel daarvan is dat de kleuren van je achtergrond naar verwachting niet te zien zullen zijn in apps van derden die voor Material You zijn geoptimaliseerd.

Of dat in de praktijk echt zo gaat zijn, valt nog af te wachten. Zeker is wel dat Samsung het systeem natuurlijk wel met zijn eigen apps kan laten werken. Voorlopig blijft het wachten op de stabiele release van Samsungs Android 12-schil en die komt in november of december als eerste uit voor de Galaxy S21-reeks.

Gerelateerde artikelen

Meer Android 12-nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk