Dit is officieel de ijzige (bij)naam van Android 12

Dit is officieel de ijzige (bij)naam van Android 12

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Waar Google eerder stopte met het geven van namen van zoetigheden aan hun Android-versies, hebben ze besloten dit bij Android 12 toch weer te gaan doen. Dit is opmerkelijk te noemen, want twee jaar geleden besloot het bedrijf hiermee te stoppen. Nu blijkt dat de naam van de nieuwe versie 'Snow Cone' is.

Android 12 Snow Cone

Een aantal dagen nadat Android 12 werd uitgebracht op Android Open Source Project, of AOSP, komt Google met de officiële naam van het besturingssysteem. Android 12 krijgt de codenaam 'Snow Cone', ofwel schaafijs. Dat maakt Dave Burke bekend, de vice president van engineering bij Android. Eerder waren er al vermoedens dat Android 12 die bijnaam zou krijgen.

Google gaf van begin af aan de Android-versies allemaal al een dessert naam mee. Zo had je Android 2.3 Gingerbread, 4.0 Ice Cream Sandwich en een persoonlijke zoete favoriet: Android 4.4 KitKat. Na Android 9.0 Pie uit 2019 heeft Google echter besloten dit meer te gaan doen. Intern en voor developers werden er nog wel namen aan het besturingssysteem gegeven, maar dus niet meer in het openbaar. Met het besluit om dit toch weer te doen blaast het bedrijf een oude traditie weer nieuw leven in.

Android 13 gaat Italiaans

Gerelateerde artikelen

Hierbij komt dat ook de naam van Android 13 al gelekt is. Deze zou namelijk de codenaam 'Tiramisu' mee krijgen, dat raakte eerder al bekend. Een heerlijk Italiaans toetje voor een hopelijk heerlijke nieuwe Android-versie. Wat is jouw favoriete Android-dessert? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk