'Dit Samsung-topmodel krijgt geen opvolger in 2024'

'Dit Samsung-topmodel krijgt geen opvolger in 2024'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S24-serie verschijnt volgend jaar zonder een Plus-variant, dat blijkt uit nieuwe Zuid-Koreaanse geruchten. De Plus-versie werd mogelijk het minste verkocht van de drie telefoons uit de reeks. En toch zijn er ook argumenten waarom we de Plus-telefoon zouden missen.

'Geen Samsung Galaxy S24 Plus'

Hoewel Samsung pas op 1 februari het startschot geeft voor de Galaxy S23-serie, is het logisch dat het bedrijf nu al vooruit kijkt naar de telefoons van volgend jaar. Er is nu bij het Zuid-Koreaanse The Elec iets naar buiten gebracht over de interne keuken van Samsung. We hoeven in 2024 geen Galaxy S24 Plus meer te verwachten, zo blijkt uit bronnen van de nieuwssite.

Dat betekent dus dat we in 2024 alleen een Samsung Galaxy S24 krijgen en een S24 Ultra. Tenminste als de gelekte informatie klopt. De Zuid-Koreaanse nieuwssite voegt eraan toe dat volgens geschatte cijfers van marktonderzoeksbureau GFK de Galaxy S22 Plus vorig jaar ook het minste is verkocht van de drie telefoons uit de reeks. De S22 Plus was goed voor 22 procent van de totaal verkoop in de serie, tegenover een aandeel van 38 procent voor het S22-basismodel en 45 procent voor de Ultra-variant.

Voordelen van de S22 Plus

De Androidworld-redactie noemde de Galaxy S22 plus ondanks dit toch zijn lijst met de drie beste high-end telefoons van 2022. Het geldt namelijk al voor meerdere jaren op rij dat de Plus-variant een veel betere accuduur heeft vergeleken met het basismodel. Als je ook weet dat accu's het onderdeel is dat het snelste verslijt bij telefoons, dan vormt die grote batterij dus een belangrijk argument voor consumenten om een S22 Plus te kiezen in plaats van de S22. Het lijkt erop dat die situatie dit jaar voor de S23-serie dezelfde blijft. Vorig jaar rustte Samsung zijn S22 Plus uit met nog een ander voordeel: de 40W snellaadmogelijkheden. De Galaxy S22 Plus kan dus sneller oplader vergeleken met het basismodel dat 25W-snelladen ondersteunt.

Gerelateerde artikelen

Korrel zout

Toch hoeven deze geruchten toch niet meteen het einde van de Plus-variant te betekenen. Juist omdat de S24-serie nog ver weg is, kan er nog heel wat in Samsungs strategie veranderen. Meer hierover zal moeten blijken naar mate er nieuwe informatie over de S24-serie opduikt. Je leest trouwens alles over de Galaxy S23-serie via de onderstaande knoppen met 'Meer info' of in de onderstaande artikelen.

De populairste artikelen over Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk