Dit is wanneer Samsung Galaxy S21 Android 12 krijgt in Nederland [Exclusief]

Dit is wanneer Samsung Galaxy S21 Android 12 krijgt in Nederland [Exclusief]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S21-reeks kan in Nederland in het vierde kwartaal de Android 12-update verwachten. Dat zegt Samsung Nederland op een vraag van Androidworld. We weten nog niet in welke maand Samsung de update precies klaar heeft.

Samsung Galaxy S21 en Android 12

Er is meer bekend over de updateplanning van Samsung in Nederland. De Galaxy S21-vlaggenschepen zullen opnieuw als eerste in de rij staan voor de Android 12-update en ze ontvangen die in het vierde kwartaal. Dat heeft Samsung bekend gemaakt in een antwoord op een vraag die Androidworld heeft gesteld.

"We hebben de upgrade voor het vierde kwartaal op de planning staan. Samsung zet zich in om Galaxy-gebruikers de best mogelijke mobiele ervaringen te bieden met de ondersteuning van drie generaties Android-besturingssysteem-upgrades (OS) op geselecteerde Galaxy-apparaten", aldus een woordvoerder van Samsung Nederland.

Samsung ging in september al van start met het bètaprogramma voor One UI 4.0. Het merk gaat de nieuwigheden en veranderingen van Android 12 toevoegen aan zijn softwareschil, en in bepaalde landen wordt One UI 4.0 vandaag al getest. Nederland is daar niet bij, maar het is nu in ieder geval bekend dat de stabiele Android 12-update wel in het vierde kwartaal komt. Eerder werd al wel gesproken over een update eind dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Updates in het verleden

Als we even naar het verleden kijken, dan zien we dat Samsung zijn Galaxy S-reeks telkens als eerste bijwerkt in Nederland. Vorig jaar verscheen de Android 11-update op 16 december voor de S20-reeks. In 2019 kwam de Android 10-update voor de S10-serie op 5 december.

Het is dus erg plausibel dat de update ook dit jaar in de feestmaand arriveert, al zou Samsung altijd kunnen verrassen met een vroege uitrol in november. Ten slotte maakte Samsung eerder bekend op welke twee zaken het zal focussen met de One UI 4.0-software.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk