'Dit is Samsungs telefoon met oprolbaar en randloos scherm'

'Dit is Samsungs telefoon met oprolbaar en randloos scherm'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung werkt mogelijk achter de schermen aan een telefoon met een oprolbaar scherm. Het bedrijf teasede het al vorige maand en nu zien we ook patenten van zo'n toestel. Het scherm is volledig randloos met een selfiecamera die erin verwerkt is.

Samsungs uitschuifbare telefoon

Tijdens het SID 2021-evenement vorige maand, kon Samsung zijn laatste hoofstandjes op het vlak van schermtechnologie tonen. We zagen onder meer een telefoon die op twee plaatsen vouwt en eentje met een uitschuifbaar scherm. LetsGoDigital heeft nu ontdekt dat Samsung in november 2020 nog een patent indiende voor een toestel met een oprolbaar scherm, en dat kan erop wijzen dat Samsungs concept tijdens SID 2021 straks weleens realiteit kan worden.

In het octrooi dat 45 pagina's telt, krijgen we alvast te zien dat onder het oprolbare scherm ook een selfiecamera verborgen zit. We weten dat Samsung de technologie van zo'n selfiecamera onder het scherm al onder de knie heeft. Verder lezen we dat het scherm zo'n 30 procent kan worden vergroot als het wordt uitgerold, en dat gebeurt aan de hand van een motor.

Afbeeldingen als onderdeel van het patent

Afbeeldingen als onderdeel van het patent

Samsung Galaxy Z Roll?

Samsung heeft zelfs al mogelijke modelnamen laten vastleggen, namelijk: 'Galaxy Z Slide' en 'Galaxy Z Roll'. Samsung patenteerde eerder ook een telefoon met een scherm dat je langs twee kanten uitschuift, maar het gaat daarbij niet om een oprolbaar design. Vermoedelijk zou zo'n toestel een lagere prijs krijgen als het op de markt verschijnt.

via GIPHY

Samsungs oprolbare telefoon hoeven we nog niet meteen te verwachten, maar deze zomer komen wel twee foldables op de markt: de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3. Het merk zou met de Z Fold voor het eerst de selfiecamera onder het scherm demonstreren. Eerder kwamen we te weten dat OPPO en LG werkten aan zogenaamde 'rollables'. De OPPO X 2021 was echter enkel een concept en de productie van de LG Rollable werd geschrapt toen bekend raakte dat LG niet langer telefoons zal maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk