‘Dit is de Samsung Galaxy S21 FE, vertoont bekend ontwerp’

‘Dit is de Samsung Galaxy S21 FE, vertoont bekend ontwerp’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsungs populairste Galaxy S-serie telefoon van 2020 lijkt ook dit jaar terug te keren in de vorm van de Galaxy S21 FE. Voor het ontwerp van de Fan Edition-telefoon heeft Samsung bij zijn Galaxy S21 afgekeken, dat blijkt uit de eerste gelekte renders van het aanstaande high-end toestel.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung had vorig jaar flink te lijden onder de coronacrisis, pijn die later in het jaar verlicht werd bij de komst van zijn eerste Fan Edition-telefoon, de Samsung Galaxy S20 FE. Het toestel wist Samsung weer relevant te maken in het segment tussen zijn high-end telefoons, en de midrange-telefoons in de Galaxy A-serie. Hoewel de Galaxy S21-serie Samsung weer op het juiste pad gezet heeft, blijft de FE-serie voorbestaan, dat bleek uit eerdere geruchten. Renders van OnLeaks concretiseren vandaag het bestaan van de Samsung Galaxy S21 FE.

‘Dit is de Samsung Galaxy S21 FE, vertoont bekend ontwerp’

Renders die zaterdagavond zijn gepubliceerd tonen een ontwerp dat we kennen van de Galaxy S21, met onder andere de cameramodule die in het frame overloopt. Net zoals bij de Galaxy S21 en S21 Plus vinden we in de cameramodule een drietal camera's in een verticale oriëntatie. Vlak daarnaast vinden we de led-flitser, die geplaatst is in de glasstic-achterzijde van de S21 FE. Voor het frame zal Samsung, gezien de geïntegreerde antennelijnen, gebruikmaken van aluminium.

Gerelateerde artikelen

Voorop zien we verder een scherm met een hole-punch notch, zoals we het kennen van de Galaxy S21-serie. Wel heeft het toestel dikkere schermranden. Qua dikte lijkt het vergelijkbaar te zijn met de schermranden op de huidige Galaxy S20 FE. Opvallend is wel dat Samsung ervoor lijkt te kiezen om het scherm iets kleiner te maken. Met een formaat van 155.7 x 74.5 x 7.9mm is de S21 FE iets minder lang dan de S20 FE. Vermoedelijk heeft dit ermee te maken dat het AMOLED-scherm voor Samsungs Galaxy S21 FE iets kleiner zal zijn dan op zijn voorganger, met een 6,4-inch diagonaal.

Standaard 5G-ondersteuning

Over de precieze specificaties van de Galaxy S21 FE zijn vooralsnog geen details bekend. Wel werd in een eerder gerucht gespeculeerd over het verdwijnen van de 4G-variant. Van de Galaxy S20 FE zijn er twee varianten leverbaar, één met 4G en de ander biedt ondersteuning voor zowel 4G als 5G. Of beide varianten terugkeren, of dat we het moeten doen met één model, blijft koffiedik kijken. Met het verdwijnen van een 4G-only chipset uit Samsungs Exynos-serie lijkt het echter wel een logische keuze.

‘Dit is de Samsung Galaxy S21 FE, vertoont bekend ontwerp’

Neem bovenstaande geruchten, inclusief de renders, uiteraard met de nodige korrels zout. Pas van zodra de telefoon is gelanceerd kunnen details worden bevestigd. Dit zal naar verwachting nog wel even duren – in eerdere geruchten werd een lanceringsdatum van 19 augustus genoemd. Voor die datum zou Samsung een ‘FE Unpacked’ organiseren. Kijk jij uit naar de aanstaande Samsung Galaxy S21 FE, of is het niet wat je ervan verwacht had? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk