Dit is de oprolbare LG-telefoon die we nooit te zien zullen krijgen

Dit is de oprolbare LG-telefoon die we nooit te zien zullen krijgen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een op YouTube verschenen waarin een oprolbare telefoon van LG te hoofdrol speelt. Het toestel is nooit op de markt gekomen doordat LG niet langer smartphones maakt, maar we kunnen nu wel zien hoe hij werkt. De ontwikkeling van de telefoons was duidelijk in een vergevorderd stadium.

Oprolbare LG-telefoon

In deze video van een Zuid-Koreaanse Youtuber krijgen we de oprolbare LG-telefoon in actie zien. Dat is een telefoon waarbij het scherm word opgerold onder de behuizing, en aan de hand van een vlot gebaar zien we uitrollen in de video. Standaard heeft hij een 6,8 inch OLED-paneel dat kan uitbreiden tot 7,4 inch. Alles wijst erop dat de telefoon zo goed als klaar was om op de markt te verschijnen, want hij komt met een doosje, een oplader en de handleiding.

De LG Rollable zoals de telefoon zou heten werd in januari 2021 nog op de CES-techbeurs getoond in een teaser. De telefoon heeft daarna in maart zijn certificering aan gevraagd bij regulators en een maand later maakte LG bekend dat het niet langer smartphones kan maken. De oprolbare telefoon, waar het merk ongetwijfeld sterk in heeft geïnvesteerd, was daarmee ook ten doden opgeschreven. De toestellen die al geproduceerd waren, werden verkocht aan medewerkers van het bedrijf.

Na de LG Rollable kregen we nog wel een andere oprolbare telefoon te zien, de OPPO X 2021. De Chinese fabrikant liet ons van dichtbij kennis maken, maar het benadrukte wel dat de telefoon slechts een concept is. Er zijn voor zo ver bekend geen plannen om een oprolbare smartphone uit te brengen voor consumenten. LG langs de andere kan gebruikt zijn oprolbare schermtechnologie nog wel voor luxueuze televisies.

Opkomst van foldables

Het is dus momenteel behoorlijk stil als het om nieuwe rollables gaat, en anderzijds is er wel volop leven in de markt van foldbables. Samsung lanceerde zijn vierde generatie van zijn vouwbare telefoons, OPPO kwam met de Find N, Motorola heeft zijn nieuwe Razr 2022 voorgesteld en ook Vivo heeft nog vouwbare plannen. Wat denk jij van de LG Rollable en wil jij nog meer vouwbare telefoons zien in de toekomst? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk