Dit is de nieuwe AI die Google in Workspace wil integreren

Dit is de nieuwe AI die Google in Workspace wil integreren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft verschillende nieuwe kunstmatige intelligentie-opties onthuld voor Workspace. De ‘Office’ van Google wordt onder andere voorzien van extra AI-opties binnen Gmail, Meet en Presentaties.

Duet AI

Google heeft meer getoond van de Duet AI, die onder andere betekent dat je slimme notities kunt maken in Meet. We zagen in maart al een kleine teaser hiervan, waarbij je bijvoorbeeld zal hoe de AI notuleerde tijdens een videogesprek, plus het maken van actiepunten voor de mensen die in de meeting aanwezig zijn. Je kunt de slimme notities vinden in de rechterbovenhoek van Meet op het web, naast de opties om een meeting privé te maken.

Er kon al veel, maar er komt nu dus nog meer aan. Zo is er een dynamische weergave te kiezen waarbij je videofeed wat beter past bij je scherm. Als er een open ruimte is dan wordt de video zo gemaakt dat hij in het kader blijft. Zo kan Google besluiten om er een een liggende feed van te maken dan een horizontale feed. Minder achtergrond, meer video dus. Hierdoor verandert de locatie van de balk met de menu’s van Meet ook.

Gerelateerde artikelen

AI binnen Gmail

Help me write (help me schrijven)’ komt daarnaast naar meer platformen. In eerste instantie was het alleen beschikbaar voor Gmail en Docs op het web, maar nu komt het ook naar mobiele apps. Er komt dan een zwevende actieknop in Gmail te staan waar je ook je mail opstelt. In Gmail wil Google graag dat AI je helpt om sneller te communiceren en de juiste woorden te gebruiken. Zo kan het bijvoorbeeld gesprekken binnen Gmail samenvatten of je helpen met het bijhouden van je inbox. Kijk ook naar de onderstaande video om er meer van te zien.

Binnen Presentaties is er ook nieuws: je kunt soundtracks helpen maken voor bij je presentatie. Er is eigenlijk weinig over te vertellen verder, maar het is wel fijn dat je straks een soort AI-gegenereerde, unieke melodie achter je presentatie kunt zetten. Leuk als je een ABC’tje doet op een bruiloft of jubileum, want in een zakelijke meeting zien we dit niet zo snel worden toegepast.

Wat vind jij van al die AI binnen Workspace? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk