Dit is er nieuw in Android Wear 6.0 Marshmallow

Dit is er nieuw in Android Wear 6.0 Marshmallow

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android Wear: meer voiceommands en speaker-support

Het geven van spraakopdrachten via je pols is eenvoudig en het is dan ook niet zo vreemd dat Google dit verder heeft uitgebreid. Waren het voorheen vooral Google-diensten die werkten op je pols, zijn er nu standaard een aantal andere apps toegevoegd. Zo is er nu ondersteuning voor Hangouts, WhatsApp, Viber en Telegram. Hierdoor werken spraakopdrachten zoals: 'Ok Google, send a WhatsApp to Sander: I'll be right there'. Het lijkt erop dat er hierbij niet direct ondersteuning voor Nederlands is.

Ook is er eindelijk support toegevoegd voor speakers in smartwatches. We wisten al dat deze aanwezig was in de Huawei Watch en ook de ASUS ZenWatch 2 kan hier gebruik van maken. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om telefoonoproepen via je pols te voeren, maar ook het bekijken en beluisteren van spraak- en video-berichten wordt hierdoor mogelijk via het schermpje om je pols.

Verder heeft Google nieuwe gestures toegevoegd om de smartwatch te bedienen met je pols. In de nieuwste Android Wear-versie zijn de bestaande opties om bijvoorbeeld door kaarten te scrollen verder uitgebreid.

Beschikbaarheid

De update voor Android Wear zal de komende weken uitgerold worden, waarbij er vandaag een begin gemaakt wordt. Het kan dus nog even duren voordat jouw watch deze update zal krijgen, maar check in ieder geval regelmatig voor updates!

Via: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk