Is dit de opvolger van de Sony Xperia Z1?

Is dit de opvolger van de Sony Xperia Z1?

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

De Sony Xperia Z1 is het laatste vlaggenschip van de fabrikant op telefoongebied, maar de opvolger is alweer in zicht. De Sony Xperia Z2 of 'Sirius' zoals de codenaam van het toestel luidt is misschien wel op de foto gezet door een lid van de online-community van XDA.

Sony Xperia Z2?

De Sony Xperia Z1 zal alweer opgevolgd gaan worden door een nieuw vlaggenschip van fabrikant Sony. De verwachtingen zijn dat dit toestel gepresenteerd zal gaan worden op het Mobile World Congress wat eind februari zal gaan plaatsvinden in Barcelona. De Z1 gooide hogen ogen door zijn afwerking en 20,7 megapixel-camera, dus we verwachten heel wat van de opvolger van dit toestel. 

Specificaties

De nieuwe Sony zou een schermformaat krijgen van 5,2 inch en het scherm zou 2560 x 1440 pixels bevatten. De chipset zou volgens de laatste geruchten een overklokte versie zijn van de bekende Snapdragon 800 van Qualcomm en het toestel zou 3GB aan werkgeheugen bevatten. De accu zou een capaciteit hebben van 3700 mAh, maar tegelijkertijd wordt er gesproken over een nog dunner toestel dan de Z1, dus dat spreekt elkaar misschien ietwat tegen. Ook zou de 20,7 megapixel-camera weer aanwezig zijn op het toestel, welke we inmiddels kennen van de Z1 en de Z1 Compact.

Maar er zijn van de week ook afbeeldingen opgedoken van een nieuwe achterkant van een Sony-toestel. De tipgever die de foto naar Xperiablog stuurde had het ook over een 23 megapixel-exemplaar en een 5,3 inch-scherm. Wat we gaan zien in de Z2, die bekend staat onder codenaam 'Sirius' is dus nog een paar weken wachten.

Achterkant nieuwe Sony Xperia-telefoon?

Wat zien we op deze foto's dan?

Op het forum van XDA zijn deze week ook foto's verschenen van een Sony 'D6503', wat erg veel lijkt op de huidige Z1. Ook zijn er wat screenshots gepost van de (nieuwe) interface van het toestel. Het toestel wat we op de foto's zien heeft wat dunnere randen om het scherm dan de huidige Z1. Aan de onderkant zien we drie gaatjes zitten, waar zeer waarschijnlijk de speaker achter geplaatst is. Bij de huidige Z1, is dit een roostertje. Veel mensen klaagden echter dat deze speaker een uur of twee na nat geweest te zijn nog steeds niet goed functioneerde en Sony lijkt dit wat beter aangepakt te heben.

Aan de linkerkant zien we een microUSB-aansluiting en aan de rechterkant is het geheugenkaartslot voor microSD-kaartjes te vinden. Het toestel op de foto is een prototype en de gebruiker ervan geeft aan dat dit toestel een 20,7 megapixel-camera aan boord heeft en het toestel op de huidige Android 4.3 draaiende firmware nog vaak crasht.

Sony Xperia 'D6503'

Sony Xperia 'D6503'

Sony Xperia 'D6503'

Beschikbaarheid

De opvolger van de Xperia Z1 zal eind februari gepresenteerd gaan worden op het Mobile World Congress in Barcelona. De Xperia Z1 Compact, letterlijk het kleinere broertje van de huidige Z1, zal verkocht gaan worden vanaf begin februari.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk